Meclis'te kabul edilen emekliye yüzde 25 zam düzenlemesine Bahçeli "Yeterli değil" demişti

Meclis'te kabul edilen emekliye yüzde 25 zam düzenlemesine Bahçeli "Yeterli değil" demişti
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "yeterli değil" dediği emeklilere yüzde 25 zam düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bahçeli, memurlara yapılan 8 bin lira seyyanen zammın emeklilere de yapılmasını...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "yeterli değil" dediği emeklilere yüzde 25 zam düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bahçeli, memurlara yapılan 8 bin lira seyyanen zammın emeklilere de yapılmasını istemişti.

TBMM Genel Kurulu'nda, en düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını, emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasına yönelik düzenlemeleri içeren ve bazı vergi artışlarını öngören "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nin görüşmeleri devam ediyor.

TIKLAYIN: Emeklilere yüzde 25 zam maddesi Genel Kurul'da kabul edildi!

MHP'li vekiller kabul oyu kullandı

Memur maaşlarında ve emekli aylıklarında yapılacak zamma ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklifin maaş zammına ilişkin hükümleri, Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçen haliyle, bir değişiklik olmadan kanunlaştı.

Emekliye yapılacak zam düzenlemesinin oylanmasına dakikalar kala Devlet Bahçeli'nin, Meclis'e gideceği ve Genel Kurul'a katılacağı bildirildi.

Bahçeli'nin önceki ifadeleri dikkate alındığında ya emekliye yüzde 25 zam düzenlemesine hayır oyu vermesi ya da MHP'nin yeni bir önerge sunması bekleniyordu.

MHP liderinin yetersiz bulmasına rağmen emekliye yüzde 25 zam düzenlemesi, MHP'li vekillerin de kabul oyuyla Meclis'ten geçti.

TIKLAYIN: Bahçeli, İsveç’in NATO’ya girmesine yeşil ışık yaktı: Karar Cumhurbaşkanımızındır

TIKLAYIN: Erdoğan, Bahçeli’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti: Emeklilerin gözü bu görüşmede

MHP lideri 8 bin liralık seyyanen zam istemişti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ve Bahçeli bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir toplantı gerçekleştirdi.

Salı günü partisinin Grup Toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, emekliye yapılması öngörülen yüzde 25’lik zammın yeterli görülmediğini belirterek tıpkı memurlara yapılan 8 bin TL’lik seyyanen zam gibi emeklilere 8 bin TL seyyanen zam yapılması önerisinde bulunmuştu.

TIKLAYIN: Bahçeli’den sonra bir Cumhur ortağından daha emekliye seyyanen zam çıkışı