MHP'li Semih Yalçın: "İYİ Parti kuyruk sokumu parti görünümündedir"

MHP'li Semih Yalçın: "İYİ Parti kuyruk sokumu parti görünümündedir"
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti’ye yaptığı yerel seçimde ittifak olma çağrısına İYİ Parti'den gelen yanıtları değerlendirdi. Yalçın, "Akşener...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti’ye yaptığı yerel seçimde ittifak olma çağrısına İYİ Parti'den gelen yanıtları değerlendirdi. Yalçın, "Akşener kaçak güreşmekte, ya da gol yiyeceği korkusuyla topa girmekten kaçınmaktadır" dedi.

MHP'den gelen çağrı üzerine kimi İYİ Partili isimler sert ve olumsuz yanıtlar verirken partiden yapılan resmi açıklamada 26 Ağustos'a işaret edildi. 26 Ağustos'ta Genel Başkan Meral Akşener bazı açıklamalarda bulunacak. Ancak Akşener şimdiye değin MHP ile ittifak konusunda sessizliğini korudu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yalçın, Bahçeli'nin çağrısı için "Büyük bir siyasi nezaketsizlik ve seviyesizlikle reddedilmiştir" dedi.

"Meral Akşener, MHP’den ürkmektedir"

Semih Yalçın'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Ne yazık ki çağrının muhataplarınca böylesi bir fırsat “iyi” değerlendirilememiş, enine boyuna düşünülüp istişare edilmeden büyük bir siyasi nezaketsizlik ve seviyesizlikle reddedilmiştir.

Söz konusu davetin birinci muhatabı İP Müdiresi Meral Akşener’dir, ancak Müdire Hanım sessizliğini koruyup susmaktadır. Sayın Genel Başkanımızın davetine icabet ederse bundan millet ve memleket kârlı çıkacakken, Meral Akşener’in sükûtundan ötürü partisi tartışmaların merkezine yuvarlanarak kan kaybetmektedir.  Akşener kaçak güreşmekte, ya da gol yiyeceği korkusuyla topa girmekten kaçınmaktadır. Seçim hezimeti sonrasında âdeta sinmiş bir görüntü veren Meral Akşener, MHP’den ürkmektedir.

"Yancı, iş birlikçi veya kuyruk sokumu parti"

İP’i siyasi literatürde tarif eden uygun, yerine oturan ifade, kavram ve kelimeler de bulunmamaktadır. Bu parti, CHP’ye veya bölücü terör örgütünün siyasi acentesi HDP’ye nispetle tanımlanabilmektedir. İP; bu bağlamda bir yancı, iş birlikçi veya kuyruk sokumu parti görünümündedir."