Milas'ta makilik alanda çıkan yangın ormana sıçradı

Milas'ta makilik alanda çıkan yangın ormana sıçradı
Muğla'nın Milas ilçesinde makilikte çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyerek ormana ulaştı. Alevlere 9 uçak, 9 helikopter, 53 arazöz-su tankeri, 4 dozer ve 350 personel ile havadan ve karadan müdahale edildi. Muğla Valisi,...

Muğla'nın Milas ilçesinde makilikte çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyerek ormana ulaştı. Alevlere 9 uçak, 9 helikopter, 53 arazöz-su tankeri, 4 dozer ve 350 personel ile havadan ve karadan müdahale edildi. Muğla Valisi, yangının kısmen kontrol altına alındığını, söndürme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Milas ilçesinde makilikte başlayan ardından da ormana sıçrayan yangının havadan ve karadan müdahalesi sonucu kısmen kontrol altına alındığını söyledi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TOMA'lar da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

"Rüzgar bu şekilde devam ederse, yangın etkisini artıracaktır"

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bölgeye gelip incelemede bulundu. Milas Belediyesi filosundaki araçlar ile arama-kurtarma ekibinin de yangında görev aldığını belirten Tokat, alevlerin rüzgarın da etkisiyle Kemikler Mahallesi istikametine doğru yöneldiğini söylemişti.

Tokat, "Şu an Bodrum kara yolu üzerinde bir otoparktayız ve alevler yola 100 metre kadar yaklaşmış durumda. Havadan müdahale sürüyor. Rüzgar bu şekilde devam ederse, yangın etkisini artıracaktır. Şu an bulunduğumuz bölge; otoparkların, akaryakıt istasyonlarının, araç showroomlarının olduğu bir bölge" şeklinde konuşmuştu.

"Yangının sigara izmariti veya cam kaynaklı olduğunu düşünüyoruz"

Yangının çıkış nedeniyle ilgili kesin bir bilginin bulunmadığını dile getiren Tokat, "Bu yangın, Milas-Bodrum kara yolunun hemen yanında başlamış olan bir yangın. Yangının sigara izmariti veya cam kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Bölgemiz, yaz sezonlarında hareketli bir bölge. Bölgeyi çok seviyorlar, tatile geliyorlar. Ama kimsenin bize bunu yapmaya hakkı yok. Sık sık uyarımızı yapıyoruz. Bu bölgede çok dikkatli olmak gerekiyor. Lütfen geliş, gidişiniz esnasında kara yoluna sigara atmayın. Alevler, şu an Akyol ve Kemikler mahallelerini tehdit ediyor" ifadelerini kullanmıştı. (DHA)