"Millet tükürüğüyle boğar"dan "Kimse fikrinden dolayı tutuklanamaz"a...

"Millet tükürüğüyle boğar"dan "Kimse fikrinden dolayı tutuklanamaz"a...
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, Abdullah Öcalan'ın tecriti hakkında konuşan tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla...

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, Abdullah Öcalan'ın tecriti hakkında konuşan tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, "Merdan Yanardağ’ın söyledikleri nedeniyle tutuklanmasına sonuna kadar karşıyım" dedi.

Gazeteci Merdan Yanardağ, dün tele1 canlı yayınında Öcalan'ın tecrit koşullarını eleştirmesinin ardından bugün canlı yayında gözaltına alındı ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Yanardağ'ın sözleri sosyal medyada yayıldıktan sonra İYİ Partili Bahadır Erdem "Bu ülkede her kim ki Öcalanı serbest bırakmaya kalkar ya da aklından geçirir ise bu millet onu tükrüğüyle boğar" demişti.

"Tutuklanmasına sonuna kadar karşıyım"

Erdem, tutuklama kararının ardından sosyal medyada yeni bir açıklama yayımladı, "Merdan Yanardağ’ın söylediklerine de bu söyledikleri nedeniyle tutuklanmasına da sonuna kadar karşıyım" dedi.

Erdem'in paylaşımı şöyle:

Merdan Yanardağ’ın terörist başı ile ilgili sözlerini kabul etmem mümkün değil. En ağır şekilde de eleştirebiliriz.

Ancak bir kişinin fikrine sözlerine katılmamak ayrı o kişinin o sözleri ya da fikrinden dolayı tutuklanması ayrı.

Hiç kimse fikrinden dolayı tutuklanamaz.

Merdan Yanardağ’ın söylediklerine de bu söyledikleri nedeniyle tutuklanmasına da sonuna kadar karşıyım.