Milletvekili Burcu Köksal'dan Can Atalay çağrısı: Halk iradesi yok sayılıyor

Milletvekili Burcu Köksal'dan Can Atalay çağrısı: Halk iradesi yok sayılıyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Türkiye İşçi Partisi (TİP) tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay’ın serbest kalması için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a çağrıda bulunarak “Onun tutukluluk halinin...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Türkiye İşçi Partisi (TİP) tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay’ın serbest kalması için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a çağrıda bulunarak “Onun tutukluluk halinin devam etmesi, Meclis çalışmalarına katılmasının engellenmesi aslında ona oy veren seçmenlerin, dolayısıyla halk iradesinin yok sayılması anlamına geliyor” dedi.

Tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay’ın halen cezaevinde olmasını eleştiren CHP’li Burcu Köksal, “Can Atalay, Hatay halkının iradesini temsil etmek amacıyla Meclis çalışmalarına katılması gerekiyor ancak bu irade ne yazık ki engelleniyor. Bu iradenin temsiliyeti engelleniyor. Onun tutukluluk halinin devam etmesi, Meclis çalışmalarına katılmasının engellenmesi aslında ona oy veren seçmenlerin, dolayısıyla halkı iradesinin yok sayılması anlamına geliyor. Bu bakımdan Meclis Başkanını bir kez daha buradan göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

Gezi davasından tutuklu Can Atalay, 14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili seçilmesine rağmen hâlâ cezaevinde tutuluyor.

"Değerler eğitimini öğretmenler vermeli"

Köksal, ÇEDES projesine de değinerek din görevlilerinin okullarda görevlendirilmesine ilişkin şunları söyledi:

Değerler eğitimi bir eğitim faaliyetidir. Eğitim faaliyeti olarak da okullarda gerçekleştirildiğinde bu tür eğitimlerin ancak öğretmenler eliyle yapılması gerekiyor. Her okulumuzda din bilgisi öğretmeni var. Din bilgisi öğretmeni açığı olan yerde din bilgisi öğretmeni ataması da gerçekleştirilebilir. Ama böyle bir imkan varken, vaiz, Kur’an kursu öğreticisi, din hizmetleri uzmanı kişilerin okullarda görevlendirilmesinin asıl amacının eğitim olmadığını bize açıkça gösteriyor.” (ANKA)