Mısır, yeniden Sisi'yi cumhurbaşkanı seçti

Mısır, yeniden Sisi'yi cumhurbaşkanı seçti
GAZETE PENCERE HABER MERKEZİMısır Ulusal Seçim Kurumu, cumhurbaşkanı Sisi'nin oyların yüzde 89,6'sını aldığını duyurdu.Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el-Sisi, bu ay gerçekleşen devlet başkanlığı seçiminde üçüncü...

GAZETE PENCERE HABER MERKEZİ

Mısır Ulusal Seçim Kurumu, cumhurbaşkanı Sisi'nin oyların yüzde 89,6'sını aldığını duyurdu.

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el-Sisi, bu ay gerçekleşen devlet başkanlığı seçiminde üçüncü bir dönemi kazandı. Seçimin sonucu önceden belirlenmiş gibiydi; cumhurbaşkanı Sisi, oyların neredeyse yüzde 90'ını aldı. Diğer adaylar ciddi bir tehdit oluşturamadı. Katılım oranı ise önceki seçimlere göre daha yüksek oldu, yüzde 67.

Cumhurbaşkanı Sisi'nin iki dört yıllık dönemi zaten tamamlanmıştı, ancak 2019'da yapılan anayasa değişikliğiyle 2030'a kadar görevde kalması mümkün hale geldi. Ülke ekonomik zorluklar ve yanı başındaki çatışma ile mücadele ederken, cumhurbaşkanı Sisi'nin tek ciddi rakibi seçimde aday olamadı. Seçime ilişkin medya kapsamı büyük ölçüde devlet kontrolündeydi. Böylece cumhurbaşkanı Sisi'nin kampanyası, büyük afişler ve sloganlarla şehirde geniş bir şekilde tanıtıldı.

"Cumhurbaşkanı Sisi: İstikrarın kalesi"

Bazı seçmenler, Gazze'deki çatışmanın patlak vermesinin onları Sisi'ye oy vermeye teşvik ettiğini söyledi. Sisi, kendisini uzun süredir istikrara dayalı bir kale olarak sunmuş ve bu argüman, mali destek sağlayan Körfez ve Batı müttefikleri üzerinde de etkili olmuştur.

Abdülfettah es-Sisi, 2014 ve 2018 seçimlerinde yüzde 97 ile cumhurbaşkanı seçilmişti.