Murat Ağırel: 'Türk dolandırıcı' diye haber olan Hint asıllı kişinin Filipinlere girişi yasaklandı

Murat Ağırel: 'Türk dolandırıcı' diye haber olan Hint asıllı kişinin Filipinlere girişi yasaklandı
Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, bir takipçisinin kendisine gönderdiği haberde biri ABD'li biri Türk iki kişinin Filipinlere girişinin yasaklandığını gördü. Ağırel, "Efendim Filipinlerde Türk dolandırıcı diye haber olan kişi Amol...

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, bir takipçisinin kendisine gönderdiği haberde biri ABD'li biri Türk iki kişinin Filipinlere girişinin yasaklandığını gördü. Ağırel, "Efendim Filipinlerde Türk dolandırıcı diye haber olan kişi Amol Awasthi adında bir Hintli!" diye yazdı.

Ağırel şöyle devam etti:

Habere devam edelim. “Çarşamba günü yapılan bir basın açıklamasında Göç Bürosu (BI) Komiseri Norman Tansingco, 57 yaşındaki Amerikan vatandaşı Michael David Steinborn ve 48 yaşındaki Türk vatandaşı Amol Awasthi’nin, Ninoy Aquino’ya vardıklarında farklı vesilelerle geri çevrildiklerini söyledi.

Filipin polisi, Amerikan vatandaşı Michael David Steinborn’un ahlak yasalarına aykırı geldiği için sınır dışı edildiğini açıkladı. Peki, bizim Hint asıllı Türk vatandaşımızın suçu neymiş!

Amol Awasthi için Hindistan hükümetini dolandırma iddiasıyla cezai soruşturmayla yürütülüyormuş. Geçen yıl Interpol tarafından mavi bülten ile aranıyormuş. 

Mavi bültenle aranıyor ama bizden vatandaşlık almış ve pasaportumuzu taşıyor...

Zaten Hindistan basınında ailece tanınıyorlar. Hindistan’daki The Economic Times adlı gazetede ve birçok gazetedeki haberlerde manşet olmuş.

Hindistan’da IFFCO ve IPL adlı iki firma var. Indian Farmers Fertilizer Cooperative Limited (IFFCO) çok ortaklı bir çiftçi kooperatifi. IPL ise gübre tedarikinde yer alan ve hükümetin gübre oranlarını çiftçiler için uygun fiyatlı tutmak amacıyla sübvansiyon sağladığı bir şirket.

İsimleri çok önemli değil. 

Bizim Türk vatandaşı Amol Awasthi’nin babası, IFFCO Genel Müdürü ve CEO’su baba Awasthi ile Indian Potash Limited (IPL) Genel Müdürü PS Gahlaut’un 2007’den itibaren gübre tedarikçiler tarafından 685 milyar rupi komisyon yani rüşvet ve karapara iddiası ile yargılanıyorlar.

685 milyar rupi Türk Lirası olarak 237 milyar TL’ye denk geliyor. 

Hindistan mahkemeleri adı geçen kişilerin mal varlıklarına el koymuş ama kayıp paraların da peşine düşmüş.

Çok uzatmayayım.

Türk vatandaşlığını nasıl aldı araştırıyorum. Ev alarak mı, yoksa yatırım(!) yaparak mı aldı öğreneceğiz.

Peynir ekmek gibi dağıtılan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı neticesinde kendi ülkesini dolandıran Hintli, Filipinler’de Türk dolandırıcı diye basına çıkıyor.

Türk vatandaşlığını bu kadar ayağa düşüren kim varsa tarih hepsini nefretle hatırlamamıza sebep olacak. Emeği geçen herkesi tebrik ederim.