Barış Akademisyeni Murat Sevinç görevine iade edildi

Barış Akademisyeni Murat Sevinç görevine iade edildi
Barış Akademisyenlerinden Anayasa hocası Murat Sevinç, üniversitedeki görevine iade edildi. Olağanüstü hal (OHAL) döneminde yayınlanan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) görevlerinden ihraç edilen Barış Akademisyenlerinden...

Barış Akademisyenlerinden Anayasa hocası Murat Sevinç, üniversitedeki görevine iade edildi.

Olağanüstü hal (OHAL) döneminde yayınlanan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) görevlerinden ihraç edilen Barış Akademisyenlerinden Doç. Dr. Murat Sevinç,Ankara 22. İdare Mahkemesi'nin kararıyla üniversitedeki görevine iade edildi.

Barış İçin Akademisyenler Bildirisine imza attığı için Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Anayasa kürsüsünden  ihraç edilen Murat Sevinç, 22. İdare Mahkemesi tarafından görevine iade edildi.

Murat Sevinç'in göreve iade haberi Mülkiyeliler Birliği'nden geldi. Mülkiyeliler Birliği'nin soysal medya hesabından yapılan açıklamada "Fakültemizden Barış Bildirisi imzacısı olduğu için ihraç edilen hocamız Murat Sevinç'in görevine iade edilmesinin sevincini yaşıyoruz. Haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen tüm hocalarımızın görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz" denildi.

Murat Sevinç kimdir?

İstanbul'da doğdu. 1988'de Mülkiye'ye girdi. 1995 yılında aynı kurumda Siyaset Bilimi yüksek lisansına başladı ve 1995 Aralık ayında Anayasa Kürsüsü asistanı oldu. Anayasa hukuku ve tarihi konusunda makaleler ve bir iki kitap yayınladı. Radikal İki ve Diken'de çok sayıda yazı kaleme aldı. 7 Şubat 2017 gecesi yüzlerce meslektaşıyla birlikte OHAL KHK'si ile Anayasa ve hukukun bilinen ilkelerine aykırı bir biçimde kamu görevinden atıldı.