Müslüm Gürses, vefatının 11. yıl dönümünde anıldı

Müslüm Gürses, vefatının 11. yıl dönümünde anıldı
Türkiye'nin en sevilen arabesk sanatçılarından biri olan Müslüm Gürses, vefatının 11. yıl dönümünde İstanbul'da bulunan mezarı başında anıldı.Müslüm Gürses, 3 Mart 2013'te, yaklaşık dört aydır tedavi görmekte olduğu...
Türkiye'nin en sevilen arabesk sanatçılarından biri olan Müslüm Gürses, vefatının 11. yıl dönümünde İstanbul'da bulunan mezarı başında anıldı.

Müslüm Gürses, 3 Mart 2013'te, yaklaşık dört aydır tedavi görmekte olduğu İstanbul Memorial Hastanesinde hayatını kaybetti. Gürses, ölümünün 11. yıl dönümünde, sevenleri tarafından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

İstanbul'dan ve şehir dışından gelen sevenleri Gürses'i anmak için Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaydı. Gürses’in kabri başında Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Sevenleri, Gürses’in kabri başında hatıra fotoğrafı çektirirken, Müslüm Gürses için lokma ve tost dağıtıldı.

"Her zaman kalbimizde"

Müslüm Gürses’i anmak için mezarı başına gelen Gül Çakıcı "Müslüm babayı anmak için hayranları olarak 11. yılda yine buradayız. Müslüm baba her zaman kalbimizde. Evimizin babası gibi. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Her zaman buradayız. Yeni nesillere aktarmak için çocuklarla her zaman buradayız" dedi.

Yaklaşık 44 yıllık kariyerinin büyük bölümünde, hemen her yıl birkaç albüme imza atan Gürses, 78 albüm çıkardı ve 38 filmde yer aldı.

Müslüm Gürses hakkında

1953: Gerçek adı Müslüm Akbaş olan sanatçı, 7 Mayıs'ta Şanlıurfa'nın Fıstıközü köyünde dünyaya geldi.

1956: Ailesi ekonomik sıkıntılar nedeniyle Adana'ya göç etti.

1967: Adana'da bir çay bahçesinde düzenlenen ses yarışmasında birinci olarak dikkati çekti. Yarışmadan sonra "Gürses" soyadını kullanmaya başladı. TRT Çukurova Radyosu'nda türkü söylemeye başladı.

1968: İlk plağı "Emmioğlu/Ovada Taşa Basma" adlı plağı çıkardı

1969: 29 Mayıs'ta babasının annesini öldürmesiyle büyük sarsıntı yaşadı. İstanbul'a geldi ve iki 45'lik plak doldurdu. "Sevda Yüklü Kervanlar/Vurma Güzel Vurma" isimli 45'liği 300 bin basılarak rekor kırdı.

1978: Tarsus'tan Adana'ya dönerken trafik kazası geçirdi. Öldü sanılarak morga kaldırılan Gürses'in yaşadığı son anda fark edildi ve ameliyata alındı.

1979: "İsyankar" filmiyle ilk kez kamera karşısına geçti.

2013: 3 Mart'ta İstanbul'da hayatını kaybetti.