Müzmin tutuklu Kavala’ya göre süreç, sivil topluma mesaj

Müzmin tutuklu Kavala’ya göre süreç, sivil topluma mesaj
İş insanı Osman Kavala: "Tutukluluğumu sürdürmek için yöneltilen casusluk suçlamasının özelliği, yasalardaki tanıma bağlı kalmadan kurgulanması. Süreç sivil topluma uyarı olarak nitelenebilir."Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya...

İş insanı Osman Kavala: "Tutukluluğumu sürdürmek için yöneltilen casusluk suçlamasının özelliği, yasalardaki tanıma bağlı kalmadan kurgulanması. Süreç sivil topluma uyarı olarak nitelenebilir."

Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ile “siyasal ve askeri casusluk” suçlarından yargılanıp dört yıldır tutuklu bulunan, AİHM kararına rağmen cuma günkü son duruşmada da tahliye edilmeyen iş insanı Osman Kavala, sürecin kendisi açısından vahim bir hak ihlali yaratmanın yanı sıra AİHM’in özgürlükleri koruma gücüne de zarar verdiğini söyledi.

Kavala, hakkındaki casusluk suçlamasını da şu sözlerle değerlendirdi: “AİHM kararından sonra tutukluluğumu sürdürmek için bana yöneltilmiş casusluk suçlamasının çarpıcı özelliği, yasalardaki casusluk faaliyeti tanımına bağlı kalmadan kurgulanmış olması. Böyle olunca yasadaki casusluk suçuna uygun bir delil ortaya koyma zorunluluğu da ortadan kalkmış oluyor. Bu nedenden dolayı bu suçlamayı Nazi dönemi uygulamalarına benzetmiştim.”