Naci Görür açıkladı: İYİ Parti İBB adayı olacak mı?

Naci Görür açıkladı: İYİ Parti İBB adayı olacak mı?
İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Prof. Dr. Naci Görür'ü düşündüğü ileri sürüldü. Naci Görür, İYİ Parti İBB adayı iddiasına yanır verdi. Görür, "Siyasete girersem, deprem konusuna verdiğim...

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Prof. Dr. Naci Görür'ü düşündüğü ileri sürüldü. Naci Görür, İYİ Parti İBB adayı iddiasına yanır verdi. Görür, "Siyasete girersem, deprem konusuna verdiğim bunca yılım biter" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlere tek başına girme çıkışının ardından gözler "İYİ Parti İBB adayı kim olacak?" sorusuna çevrildi. Kulislerde ise İYİ Parti İBB adayı için birçok isim dolaşıyor.

Gazeteci Kübra Par, "Duyumlarıma göre İYİ Parti’nin İstanbul adayı Naci Görür olabilir" ifadesini kullandı. Gazete Duvar'ın ulaştığı Naci Görür ise "Eğer siyasete girersem polemik insanı olurum" diyerek olası bir teklifi de kabul etmeyeceğini söyledi: 

 "Ben bilim adamıyım. Siyaset üstü kalmak zorundayım. Benim istediğim, sesimin herkese ulaşması. Eğer siyasete girersem, polemik insan olurum. Bir partinin kitlesine ulaşırım. Biz insanları göçük altında o partili, bu partili diye çıkarmıyoruz. Hangi parti ihtiyaç duyarsa bilimsel olarak hizmete hazırız. Ancak siyasetle olmaz."

Muhabir Ferhat Yaşar'ın "Teklif gelse kabul eder misiniz" sorusuna, Naci Görür, "Teklifler gelip gidiyor. Seviyorlar. Ancak asla siyaset düşünmüyorum. Siyasete girersem, deprem konusuna verdiğim bunca yılım biter. İnsanlar bilimsel olarak hizmet etmek istiyorum. Ben bir partiye girersem, sadece o partinin tabanına konuşurum" yanıtını verdi.