Naci Görür bu kez uyarmadı: "Sesimizi işittiler" diyerek o ili tebrik etti

Naci Görür bu kez uyarmadı: "Sesimizi işittiler" diyerek o ili tebrik etti
Depremle ilgili sürekli uyarılarıyla bilinen Prof. Dr. Naci Görür'den bu kez farklı bir açıklama geldi. Önceki gün riskli olarak gösterdiği Tunceli'yle ilgili paylaşım yapan Görür, il yönetimini ve yetkilileri kutladı.Türkiye'de...

Depremle ilgili sürekli uyarılarıyla bilinen Prof. Dr. Naci Görür'den bu kez farklı bir açıklama geldi. Önceki gün riskli olarak gösterdiği Tunceli'yle ilgili paylaşım yapan Görür, il yönetimini ve yetkilileri kutladı.

Türkiye'de fay hatları üzerine kurulan binalar, müteahhitlerin kar marjı için insanların canını hiçe sayması ve denetimsizlikler gibi birçok nedenle depremlerde yüksek can kaybı yaşanıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremleri öngörmesi sonrası söylediği her sözü gündem olan Naci Görür, her demecinde deprem vurgusu yaparak yerel yöneticilere çağrıda bulunuyor.

tv100'de Candaş Tolga Işık'ın Az Önce programına konuk olan Görür, özellikte Tunceli için uyarılarda bulunmuştu. 'Tunceli'ye dikkat edin' diyen Görür, uyarılarının gerekli yerlerce duyulduğunu belirtti.

Tunceli il yönetimi ve yetkilerini tebrik eden Görür şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, bugün dünden de umutluyum. Belki de sesimizi işittiler. Tunceli ve ilçelerinde depreme hazırlık çalışmalarının yapılmaya başlandığını, yapı stokunun elden geçirildiğini, kimi yerlerde çürük binaların yıkıldığını, devlet binalarının sağlamlaştırıldığını, görevli kişilere acil durum ve müdahale eğitimlerinin verildiği gibi şeyler dıydum. Çok sevindim. Tunceli yönetimini ve yetkilileri insanlarım adına kutluyorum, sevgiyle..."