NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in görev süresi 1 yıl daha uzatıldı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in görev süresi 1 yıl daha uzatıldı
NATO, Genel Sekreter Jens Stoltenberg'in görev süresinin 1 Ekim 2024'e kadar uzatılması konusunda anlaşmaya vardı.2014 yılından bu yana NATO Genel Sekreterliği görevini yürüten Stoltenberg'in görev süresi dördüncü kez 1 yıl...

NATO, Genel Sekreter Jens Stoltenberg'in görev süresinin 1 Ekim 2024'e kadar uzatılması konusunda anlaşmaya vardı.

2014 yılından bu yana NATO Genel Sekreterliği görevini yürüten Stoltenberg'in görev süresi dördüncü kez 1 yıl daha uzatıldı.

64 yaşındaki eski Norveç Başbakanı Stoltenberg, görev süresinin uzatılmasından onur duyduğunu dile getirerek sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Stoltenberg açıklamasında, "NATO Müttefiklerin Genel Sekreterlik görev süremi 1 Ekim 2024'e kadar uzatma kararından onur duydum. Avrupa ve Kuzey Amerika arasındaki transatlantik bağ, yaklaşık 75 yıldır özgürlüğümüzü ve güvenliğimizi sağladı ve daha tehlikeli bir dünyada ittifakımız her zamankinden önemli" ifadelerini kullandı.

ABD ve Ukrayna dışişleri bakanları karardan memnun

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in görev süresinin 1 yıl daha uzatılması kararını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba da kararı "mükemmel bir haber" şeklinde değerlendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yaptığı açıklamada, “İttifakın, Jens Stoltenberg'in NATO Genel Sekreterliği görev süresini uzatma kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Tarihin bu kritik döneminde NATO'yu güçlendirmek için önümüzde önemli çalışmalar var” ifadelerini kullandı.