Nefesimizi kesemezsiniz

Nefesimizi kesemezsiniz
14 basın örgütü gazetecilere yönelik uygulanan sert müdahaleleri protesto etmek için bugün İstanbul, Ankara ve İzmir Valiliği önünde eylemdeydi.Gazeteci örgütleri uzun yıllar sonra ilk kez ‘polis şiddeti›ne karşı “Nefes...

14 basın örgütü gazetecilere yönelik uygulanan sert müdahaleleri protesto etmek için bugün İstanbul, Ankara ve İzmir Valiliği önünde eylemdeydi.
Gazeteci örgütleri uzun yıllar sonra ilk kez ‘polis şiddeti›ne karşı “Nefes alamıyoruz” sloganıyla buluştu. DİSK Basın-İş, Türkiye Gazeteciler Sendikası, RSF ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin aralarında olduğu 14 basın örgütü, bugün istanbul, Ankara ve İzmir valilikleri önünde eyleme çıktı.
Eylemin nedeni ise hafta sonunda İstanbul Taksim’deki LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne polis müdahalesi sırasında yaşananlar.
Gazetecilerin tartaklandığı yürüyüş sırasında, Fransız haber ajansı AFP’nin foto muhabiri Bülent Kılıç’ın boynuna basılarak gözaltına alınması, eylemden geriye kalan en önemli fotoğraflardan biri oldu.
Gazeteci Bülent Kılıç’ın uğradığı şiddet ilk değil. Gazeteciler son dönemde artan bir şiddet ile karşı karşıya. Meslek örgütleri ses çıkmadıkça polis şiddetinin arttığına dikkat çekiyor.
Açıklamada “Darp edilen, taciz edilen, çektikleri görüntüleri silmek zorunda bırakılan meslektaşlarımız oldu. Kolluk güçleri bu kanun tanımaz uygulamaları ile halkın gerçekleri öğrenme hakkını engellemektedir. Nefessiz bıraktıkları yalnız meslektaşımız değil, halkın haber alma hakkıdır” ifadeleri kullanıldı.