Hablemitoğlu cinayeti sanığı Nuri Gökhan Bozkır tutuklandı

Hablemitoğlu cinayeti sanığı Nuri Gökhan Bozkır tutuklandı
Ankara’da evinin önünde uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikasti davasının sanığı olan ve firar eden Nuri Gökhan Bozkır, adli kontrol şartına uymadığı gerekçesiyle yeniden...

Ankara’da evinin önünde uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikasti davasının sanığı olan ve firar eden Nuri Gökhan Bozkır, adli kontrol şartına uymadığı gerekçesiyle yeniden tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, hakkındaki yakalama kararına istinaden dün gözaltına alınan Nuri Gökhan Bozkır, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesine çıkarılan Bozkır'a, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 8 Eylül 2015'te yakalanan ve bomba yapımında kullanılan mühimmat yüklü "soğan tırları" davasında hakkında verilen hüküm tebliğ edildi.

Daha sonra Hablemitoğlu suikastı davasının görüldüğü Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesine sevk olan Bozkır, adli kontrol şartlarına uymadığı gerekçesiyle tutuklandı.

Ne olmuştu?

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti. Hablemitoğlu öldürüldüğünde ‘FETÖ’nün devletteki kadrolaşma çalışmalarını ele alan ‘Köstebek’ adlı kitabını yayınlamaya hazırlanıyordu.

Suikast davasının şüphelilerinden Bozkır Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 8 Eylül 2015’te yakalanan ve bomba yapımında kullanılan mühimmat yüklü ‘soğan TIR’ları’ soruşturması kapsamında hapis cezası alacağını anlaması üzerine Ukrayna’ya kaçmıştı. 10 Temmuz 2019 tarihinde tutuklanmış, itiraz üzerine ev hapsine alınmış; Türkiye’ye iade edilmişti.

Bu davadan tutuklu sanıklar Levent Göktaş, Enver Altaylı, Nuri Gökhan Bozkır, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Aydın Köstem ve Fikret Emek, ‘yurt dışına çıkış yasağı’ adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Böylece dosyada tutuklu sanık kalmamıştı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Bozkır, tekrar firar etmişti.