O şarkı 51 dile çevrildi

O şarkı 51 dile çevrildi
“Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkının Türkiye’de gündem olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef aldığı ünlü şarkıcı, besteci ve şarkı sözü yazarı Sezen Aksu, tepkilere şarkı sözleriyle...

“Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkının Türkiye’de gündem olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef aldığı ünlü şarkıcı, besteci ve şarkı sözü yazarı Sezen Aksu, tepkilere şarkı sözleriyle yanıt verdi. Aksu’nun yazdığı “Avcı” isimli yeni şarkısı çok sayıda farklı dile çevrildi.

Sezen Aksu, “47 yıldır yazıyorum…. Yazmaya da devam edeceğim” dedi ve kendisine destek verenlere teşekkür etti.
İçinde “Beni öldüremezsin/ Sesim, sazım, sözüm var benim/ Ben derken ben herkesim” sözlerinin yer aldığı “Avcı” isimli şiir sosyal medya kullanıcıları tarafından İngilizce, Almanca, Ermenice, Arapça ve İbranice de dahil olmak üzere pek çok farklı dile çevrildi.

Aras Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, şarkı sözü çevirilerinin olduğu bir görseli Twitter hesabından paylaştı. Koptaş şarkının çevirilerinin sürdüğünü de aktardı.

Sanat camiasından da Aksu’ya destek mesajları gelmeye devam etti. Usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal, “Sezen Aksu Avcı şiiriyle sarayı ezmiş geçmiş” dedi.

Oyuncu Beren Saat, “Hatırla Sevgili dizisinde Recep Tayyip adlı genç iyi şiir okumasıyla öne çıkan bölümlük karakterdi hikâyemizde, ‘dilini koparırız’ demesine inanmak istemiyorum” dedi. Saat’in mesajı sosyal medya kullanıcıları tarafından “fazla iyimser” bulundu, eleştiri mesajları paylaşıldı.

TEHDİT DOLU SUÇ DUYURUSU

Aksu’ya destek verenler olduğu gibi eleştiriler de devam etti. 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Platformu ise eleştirinin ötesine geçerek Aksu hakkında tehdit dolu bir açıklama yaparak suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapan grup Sezen Aksu için “Köksüz, adına minik serçe dediğimiz, aslında Adem aleyhisselamı yoldan çıkaran Şeytanın yolundan giden…” gibi ifadeler kullandı.

Grup, açıklamalarını, “Şehitlerimize asla laf söyletmeyiz. Bundan sonra söyletmeyeceğiz. Onlara laf söyleyenlerin dillerini keseceğimizi buradan ilan ediyoruz”, “İçişleri Bakanımızın da dediği gibi, ‘beyinlerine sıkacağız, kafalarına. İnlerinde hepsini ezeceğiz. Dağda, PKK’yı Kandil’de nasıl eziyorsak, onları savunanlara da bunu bir defa daha söylüyoruz” sözleriyle sürdürdü.

ERDOĞAN HAKKINDA TEHDİTTEN SUÇ DUYURUSU

Halkın Kurtuluş Partisi ise (HKP), “O dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. HKP’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, suç duyurusu dilekçesinde Erdoğan’ın, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama”, “Anayasayı İhlal” ve “Tehdit” suçlarını işlediğini belirtildi.