‘Obezite hastaları koronavirüsü daha ağır geçiriyor’

‘Obezite hastaları koronavirüsü daha ağır geçiriyor’
Koronavirüs nedeniyle evde kalan insanlarda ciddi kilo artışının yaşandığını söyleyen Uzman Diyetisyen Banu Süzen, koronavirüse yakalanan obezite hastalarının süreci daha geçirdiklerini belirtti. Kilo artış oranının 3 aylık...

Koronavirüs nedeniyle evde kalan insanlarda ciddi kilo artışının yaşandığını söyleyen Uzman Diyetisyen Banu Süzen, koronavirüse yakalanan obezite hastalarının süreci daha geçirdiklerini belirtti. Kilo artış oranının 3 aylık süre içerisinde yüzde 3 ile 5 arasında olduğunu ifade eden Süzen, normalleşme sürecine geçerken fazla kilolardan kurtulması gerektiğini vurguladı.
Yapılan klinik gözlemlerde obezite hastalarınınkoronavirüsü daha sancılı geçirdiklerini, obezite ile kronik hastalıkların birbiri ile paralel gittiğini kaydeden Süzen, “Özellikle kronik hastalığı ve obezitesi olan hastalarda koronavirüs süreci çok daha ağır geçiyor. Kronik hastalık zemininde eğer kilo almaya devam edersek, bir de ‘Covid-19’ enfeksiyonuna yakalanırsak, bu hastalığı çok daha ağır geçirmesine neden olacaktır. Normal kilosu olan bireylere göre aşırı obez bireylerde ‘Covid-19’ ile ilgili bildirilen vakalarda ölüm oranının daha yüksek olduğu görülmüştür. Bir tek ölüm oranı değil, hastanede yatış süresinin de çok daha uzun olduğu görüldü” dedi.