Öcalan konuşunca AKP’nin işinin kolaylaşacağı doğru değil

Öcalan konuşunca AKP’nin işinin kolaylaşacağı doğru değil
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Abdullah Öcalan'ın konuşması durumunda iktidarın işinin kolaylaşacağı şeklindeki havanın 'psikolojik harp' olduğunu söyledi.T24'te Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan Sancar, "Gemlik...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Abdullah Öcalan'ın konuşması durumunda iktidarın işinin kolaylaşacağı şeklindeki havanın 'psikolojik harp' olduğunu söyledi.

T24'te Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan Sancar, "Gemlik yürüyüşündeki amaç, bu meseleler yeniden gündeme geleceği için, uzun süredir de Öcalan'la görüşme yapılmadığı için, olağan hakkı olan görüşmelerin yeniden başlatılmasına gündeme getirmek. Tevatür düzeyinde değil açık iletişim kanalıyla yürüsün tartışma diyoruz. 'Öcalan şunu yapacak' dedikodularını bir kenara bırakmanın yolu hakkı olan avukatlarıyla görüşmesi. İktidarın seçimlere doğru bunun araç olarak kullanılması ihtimali de aklından geçiyordur. Sanki Öcalan görüşme başladığında AKP'nin işini kolaylaştıracakmış gibi bir hava yayılıyor. Bu da doğru değil" ifadelerini kullandı.

'ORTAK ADAY KAPISI AÇIK'
HDP'nin rolünün sadece sayısal olmadığını ifade eden Sancar, ortak aday kapısını açık tuttuklarını, seçimlerle ilgili yeni başlangıç inancını koruduklarını söyledi.