Öğrencilerin barına krizi sürüyor... KYK yurtları satışa çıktı

Öğrencilerin barına krizi sürüyor... KYK yurtları satışa çıktı
Öğrencilerin barınma krizi gündemdeki yerini korurken Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarından üçü, gayrimenkul sitesinde satışa çıkarıldı. İktidarın yurt kapasitesini artırdığını ve daha fazla yurdu hizmete sokacağını açıklamasının...

Öğrencilerin barınma krizi gündemdeki yerini korurken Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarından üçü, gayrimenkul sitesinde satışa çıkarıldı. İktidarın yurt kapasitesini artırdığını ve daha fazla yurdu hizmete sokacağını açıklamasının ardından yapılan tüm hazırlığın "özel mülklerin kiralanması" olduğu öğrenildi.

Türkiye’de üniversite öğrencilerinin giderek büyüyen barınma sorununa çözüm bulunamazken, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtları, çoğu ilde öğrencilerin büyük bölümü için yeterli değil.

Geçen yıl İstanbul’da başlayan ‘Barınamıyoruz’ eylemleri de bu krizin kamuoyunda konuşulmasına neden olmuştu. Öğrencilerin talepleri nitelikli barınmaydı. Bunun için de yurt kapasitelerinin arttırılması ve kira fiyatlarının kontrol altına alınmasını istiyorlardı.

Kira fiyatları, yükselen enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle kontrol altına alınamadı. KYK yurtlarının sayısında da artış olduğu söylendi ama bu artış hala yeterli değil.

'YURT AÇACAĞIZ' VAADİNİN ARKASINDAN KİRALAMA ÇIKTI

10Haber'den Hazar Dost'un haberine göre; iktidar kanadından gelen, ‘yeni yurt açık’ ya da ‘yeni yurt açacağız’ açıklamalarının arkasında ise kişilerden kiralanan mülkler bulunuyor.

Türkiye’nin en çok tercih edilen gayrimenkul sitelerinden birinde, “Satılık” ilanlarında, ödemeleri devlete yapılan KYK yurtları bulunuyor.

İlanlarda, yemek yiyen öğrenciler de gözüküyor.