Okul kantininde süt 13 lira, tost 40 lira!

Okul kantininde süt 13 lira, tost 40 lira!
2023-2024 eğitim-öğretim yılı bu hafta başladı. Türkiye'de okulların açılma heyecanı yerini öğrencilerin nasıl besleneceğine dair endişeye bıraktı. İstanbul Kantinciler Esnaf Odası'nın açıkladığı fiyat tarifesi, velileri...

2023-2024 eğitim-öğretim yılı bu hafta başladı. Türkiye'de okulların açılma heyecanı yerini öğrencilerin nasıl besleneceğine dair endişeye bıraktı. İstanbul Kantinciler Esnaf Odası'nın açıkladığı fiyat tarifesi, velileri kara kara düşündürüyor.

Yüksek enflasyon ve derinleşen hayat pahalılığıyla birlikte yeni eğitim-öğretim döneminde çocukların beslenme yetersizliği başlıca gündem konularından biri haline geldi.

İstanbul Kantinciler Esnaf Odası, 2023-24 eğitim öğretim yılı 1. dönemine ilişkin fiyat tarifesini yayımladı.

Buna göre; 60 gram poğaça ve açmanın yanı sıra 90 gram simitin fiyatı da 12 lira olarak açıklandı.

Meşrubat fiyatlarındaki artışta dikkatleri çekerken meyve suyu 15 lira, küçük ayran 10 lira ve süt çeşitleri 13 lira şeklinde fiyatlandı.

Karışık tost, hamburger ve ekmek arası köfte gibi öğrenciler tarafından fazlaca tercih edilen beslenme ürünlerinin fiyatı ise el yaktı.

Listeye göre, 100 gram karışık tost 100 lira, hamburger 50 lira ve ekmek arası köfte 60 liradan kantinlerde satışa çıkarıldı.