İsveç Kur'an yakmaya yine izin verdi: İktidardan art arda tepkiler geldi

İsveç Kur'an yakmaya yine izin verdi: İktidardan art arda tepkiler geldi
İktidar kanadından İsveç'in Kur'an yakma eylemlerine izin vermesine tepkiler gelmeye başladı.TIKLAYIN- İsveç polisi: Stokholm’de cami önünde Kur’an yakma eylemine izin verdikAKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik İsveç'te Kur'an yakma...

İktidar kanadından İsveç'in Kur'an yakma eylemlerine izin vermesine tepkiler gelmeye başladı.

TIKLAYIN- İsveç polisi: Stokholm’de cami önünde Kur’an yakma eylemine izin verdik

AKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik İsveç'te Kur'an yakma eylemine izin verilmesini sosyal medya hesabından eleştirdi. Çelik karara "lanetliyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.

Çelik'in Twitter'dan yaptığı açıklaması şöyle:

"İsveç makamlarının Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetliyoruz. İsveç Yüksek Mahkemesi’nin nefret suçlarını himaye eden tutumunu şiddetle kınıyoruz.

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılmış her saygısızlık insanlık suçudur. Bu lanetli eylemlere karşı siyasi ve hukuki her zeminde en güçlü şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz…"

Fidan: Bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'da Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"Mübarek Kurban Bayramı’nın ilk gününde Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik İsveç’te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum! İslam karşıtı bu eylemlere ifade özgürlüğü bahanesiyle izin verilmesi kabul edilemez. Bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır."

Nebati: Onay verilmesini lanetliyoruz

AKP Mersin Milletvekili Nureddin Nebati de şu tepkiyi gösterdi:

"İsveç makamlarının İslam Aleminin Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini şiddetle lanetliyoruz. Nefret suçlarını himaye eden İsveç Mahkemelerini bu tutumlarından dolayı kınıyorum."

Kurtulmuş:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş da TBMM mikrofonuna verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

"İsveç’te bir süredir Kur’an-ı Kerim’e ve Müslümanlığın kutsallarına karşı yapılan hakaretler aleni bir şekilde, polis gözetiminde ve korumasında gerçekleştiriliyor.

Bu kararı verenler, bu uygulamaya göz yumanlar, böylesine İslam karşıtı, Müslümanlık karşıtı, insanlık düşmanı faşist mihraklara zemin hazırlayanlar aslında insanlık suçunun ortağıdırlar."