Ömür Hemşire’yi vahşice katletti

Ömür Hemşire’yi vahşice katletti
Kartal’da bir aile sağlığı merkezinde çalışan 33 yaşındaki hemşire, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, şüphelinin Bağcılar’da yakalandığını duyurdu.Ömür ErezÖldürülen 33 yaşındaki...

Kartal’da bir aile sağlığı merkezinde çalışan 33 yaşındaki hemşire, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, şüphelinin Bağcılar’da yakalandığını duyurdu.


Ömür Erez

Öldürülen 33 yaşındaki Ömür Erez isimli hemşirenin, sabıkalı kişi tarafından uzun süredir taciz edildiği belirtiliyor. 39 yaşındaki Rahmi Uygun isimli saldırganın, Konya’dan İstanbul dışından geldiği de tanıklar tarafından ifade edildi.

Yakalanarak Gayrettepe polis merkezine getirilen Uygun ilk ifadesinde, “borç olarak verdiği 200 bin lirayı geri alamadığı için” İstanbul’a gelmeye karar verdiğini iddia etti. Şüphelinin, “İnternet üzerinden 2 yıl önce tanışmıştık. Bir yıl önce ayrıldık. Ona borç para vermiştim. Geri isteyince vermek istemedi. Kendimi kaybettim” şeklinde ifade verdiği bildiriliyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında “…maktul ile şüpheli arasında önceye dayalı husumet bulunduğuna dair bilgi edinilmiştir.” ifadesi yer aldı. Savcılık soruşturmanın detaylı şekilde süreceğini de duyurdu.

Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valiliği, şüphelinin, “Kasten Yaralama, Tehdit, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Evrakta Sahtecilik” suçlarından kaydı bulunduğunu açıkladı.

‘AKLIMIZ ALMIYOR, VİCDANIMIZA SIĞMIYOR’
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, taziye mesajında,”…ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Katil zanlısı yakalanmıştır. İnsan hayatına, genç bir kadına kıymanın cezasını çekecek.” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da açıklama yaptı ve “Bir sağlık çalışanına, bir kadına yapılan bu saldırıyı aklımız almıyor, vicdanımıza sığmıyor.” mesajını paylaştı.

Sağlık çalışanı Ömür Erez cinayeti ile ilgili sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapılıyor.