Önce üniversiteye sonra öğrencilere ters kelepçe

Önce üniversiteye sonra öğrencilere ters kelepçe
Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör protestosu nedeniyle önceki gün sabaha karşı evlerine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınan 40 kişiden 24’ü bugün adliyeye çıkartıldı. Öğrenciler adliyeye de elleri arkadan...

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör protestosu nedeniyle önceki gün sabaha karşı evlerine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınan 40 kişiden 24’ü bugün adliyeye çıkartıldı. Öğrenciler adliyeye de elleri arkadan kelepçeli halde getirildi. 22 öğrenci serbest bırakılırken 2’si tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 2 öğrenci adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Öğrencilerden 16’sı ise Vatan Caddesi’ndeki il emniyet müdürlüğünde gözaltında tutulmaya devam ediyor. Serbest bırakılanlardan 23’üne adli kontrol şartı getirildi.
İSTANBUL BAROSU HAK İHLALLERİNİ RAPORLAŞTIRDI
İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi, öğrencilerin gözaltına alınırken ve gözaltındayken yaşadıkları hak ihlallerine ilişkin bir rapor paylaştı. Gözaltındaki öğrencilerle görüşülerek hazırlanan raporda, ev baskını ve aramalarından sağlık muayenesi ve gözaltı sürecine kadar çok sayıda hak ihlali yapıldığı belirtildi.

Boğaziçililere darp: ‘Polis aracından aşağı atıldı’

Emniyet’teki işlemlerinin ardından Bayrampaşa Hastanesi’ne sevk edilen öğrencilerin darp edildiği iddia edildi. Müvekkili Emrecan Konyalı’nın araçtan itildiğini belirten avukat Engin Kara, “Hastaneye girerlerken ters kelepçeye itiraz ettikleri için öğrencileri darp etmişler. Müvekkilimi aracın kapısından aşağıya atmışlar. Kafasını kapıya çarpmış, elleri kelepçeli olduğu için yere düşmüş. Aşağı yukarı bütün öğrenciler aynı sırada darp edilmiş” dedi.