Onur Yürüyüşü nedeniyle Taksim Meydanı barikatlarla kapatıldı

Onur Yürüyüşü nedeniyle Taksim Meydanı barikatlarla kapatıldı
Onur Ayı nedeniyle İstanbul dahil birçok ilde LGBTİ+ bireylerin yapacağı etkinliklere yasak getirilirken Taksim Meydanı'nın etrafı da polis barikatlarıyla çevrelendi.Gazeteci Zeynep Kuray, Taksim Meydanı'ndan "Taksim bir hapishane,...

Onur Ayı nedeniyle İstanbul dahil birçok ilde LGBTİ+ bireylerin yapacağı etkinliklere yasak getirilirken Taksim Meydanı'nın etrafı da polis barikatlarıyla çevrelendi.

Gazeteci Zeynep Kuray, Taksim Meydanı'ndan "Taksim bir hapishane, Onur Yürüyüşü korkusu sarmış!" notuyla bir video paylaştı. Videoda meydanın etrafının polis barikatlarıyla kapatıldığı görüldü.

İstanbul’da düzenlenen 9. Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle Taksim adeta polis ablukasına alındı. Saat 17.00’de başlayacak Trans Onur Yürüyüşü için sabah erken saatlerden itibaren Taksim’e çıkan bütün yollara barikatlar kuruldu.

Ulaşım engeli

Yürüyüş öncesi Taksim’e ulaşımı engellemek üzere de önlemler alındı. Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı sabah saatlerinden itibaren kapatıldı.

İstanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Trans Onur Haftası'nın 18 Haziran'daki Trans Onur Yürüyüşü ile sonlanacağı duyurulmuştu. İstanbul Valisi Davut Gül ise sosyal medya hesabından Onur Yürüyüşlerine izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

İstanbul'da 2015 yılından beri İstiklal Caddesi'nde Onur Yürüyüşü'ne izin verilmiyor.