Özdağ: Saray'dan aldığım bilgiye göre oyumuz yüzde 7'yi geçti, Erdoğan da biliyor

Özdağ: Saray'dan aldığım bilgiye göre oyumuz yüzde 7'yi geçti, Erdoğan da biliyor
Zafer Partisi lideri Özdağ, Zafer Partisi'ne yönelik operasyona ilişkin açıklama yaptı. Hedef alınmalarının sebebinin oy oranlarının arttığını söyleyen Özdağ, “Saray'dan aldığım bilgiye göre oyumuz yüzde 7'yi geçti,...

Zafer Partisi lideri Özdağ, Zafer Partisi'ne yönelik operasyona ilişkin açıklama yaptı. Hedef alınmalarının sebebinin oy oranlarının arttığını söyleyen Özdağ, “Saray'dan aldığım bilgiye göre oyumuz yüzde 7'yi geçti, Erdoğan da biliyor” dedi. Şeyh Sait tartışmalarına ilişkin de konuşan Özdağ, "Neden kayyum atadınız? Onu HDP de yapardı" dedi.

Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ parti üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Özdağ, Zafer Partisi’nin bütün imkansızlıklara, baskılara, ambargolara rağmen büyümeye devam ettiğini belirtirken “Partimizin oy oranı yüzde 7’yi geçmiştir. Bunu en iyi Erdoğan’ın bildiğini biliyorum. Çünkü ben de rakamları Saray’dan alıyorum. Saray’a verilen son anket, yüzde 7’yi geçmişiz” dedi.

Özgür Düşünce Eğitim Hakları Derneği’nin 13 Eylül’de İstanbul Fatih’te düzenlediği “Irkçılığa Hayır” mitingine saldıran Müdafaa Hareketi isimli grubun partileri ile ilişkili olmadığını söyleyen Özdağ, açıklamalara rağmen Yeni Akit ve Yeni Şafak’ın partilerini hedef göstediğini söyledi. Özdağ, “Partimizi olayların içine çekmek için bazı komploların yapıldığı haberlerini aldık ve alıyoruz” dedi.

Müdafaa Hareketi’nin gözaltına alınan 4 üyesinden birinin tutuklandığını hatırlatan Özdağ, tutuklu kişinin de hızla serbest bırakıldığını ekledi.

“Halkı kin ve düşmanlığa göçmenler dahil değil”

Özdağ, tutuklu parti üyelerinin bulunduğunu ayrıca il ve ilçe başkanlarının sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığını söyleyerek “Halkı kin ve düşmanlığa sevk” iddiası ile dava açılamayacağını söyledi. Özdağ, “yasada halk ile kastedilen ‘halk’ Türk halkıdır. Türk halkının bir kısmını diğer kısmına karşı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçtur” dedi.

Özdağ, sığınmacı ve kaçaklar sorununa, milli güvenlik kaygısı ile yaklaşan bütün yurttaşların üzerinde “psikolojik baskı” oluşturulmak istendiğini ifade etti.

“Şeyh Sait’in ismini verecekseniz neden kayyum atadınız? Onu HDP de yapardı”

Özdağ, gündemdeki Şeyh Sait gündemine ilişkin de konuştu. Özdağ şunları söyledi:

“Türkiye bir fetret döneminden geçiyor. Siyasi, ekonomik, kültürel fetretten bahsediyoruz. Zihinler bir fetret döneminden geçiyor. Diyarbakır’a AK Parti’nin kayyum yönetimi 12 kilometrelik bir bulvara Şeyh Sait ismi veriliyor. Madem bir vatan haininin ismini bulvara verecektiniz neden kayyum atadınız? Onu HDP de yapardı.”