Özgür Demirtaş ve Buket Aydın arasında "kredi kartı" tartışması: "Paraları nerelere yaltaklanarak kazanıyorsun o belirsiz"

Özgür Demirtaş ve Buket Aydın arasında "kredi kartı" tartışması: "Paraları nerelere yaltaklanarak kazanıyorsun o belirsiz"
Ekonomist Özgür Demirtaş, Yunanistan'ın Mikonos adasında eğlendiği anları çekerek sosyal medyada "Mikonos'ta en iyi hayatı yaşıyorsunuz" notuyla paylaştı. Sunucu Buket Aydın'ın bu görüntülere yaptığı yorum, ikili arasında...

Ekonomist Özgür Demirtaş, Yunanistan'ın Mikonos adasında eğlendiği anları çekerek sosyal medyada "Mikonos'ta en iyi hayatı yaşıyorsunuz" notuyla paylaştı. Sunucu Buket Aydın'ın bu görüntülere yaptığı yorum, ikili arasında bir tartışma başlattı.

Özgür Demirtaş'ın çektiği videoya, "Hiç Çeşme’ye gitmemiş herhalde" yorumuna yapan Buket Aydın'a, Demirtaş'ın yanıtı "göndermeli" oldu.

Demirtaş'ın "Kredi kartım bana ait" yanıtını vermesi üzerine Aydın, eski bir demecine açıklık getirdi.

Buket Aydın, yılında Okan Bayülgen'in programına katılmış, "Patronlarının kredi kartlarıyla 7/24 geçinip, orada burda geziyorlar" ifadelerini kullanmıştı. Aydın'ın bu sözleri sosyal medyada, patronunun kredi kartını kullandığı şeklinde yorumlanmıştı.

"Kendi kartın ama paraları nerelere yaltaklanarak kazanıyorsun o belirsiz"

Demirtaş'ın göndermesinin ardından Aydın, "Biraz beyni olan herkes bunu anlar" diyerek şu açıklamayı yaptı:

"Şu üsluba yanıtımdır. Okan Bayülgenin programında bahsettiğin kart veriyorlar konusu; benimle alakalı bir konu değildir. Senelerdir medya patronlarına yalakalık yapan bazı dinozor genel yayın yönetmeni ve yazar erkeklerin bu kartları kullandığından bahsetmiştim.

Konuşmamın tamamını izleyen ve biraz beyni olan herkes bunu anlar. Ayrıca kendi kartın ama paraları nerelere yaltaklanarak kazanıyorsun o belirsiz :) zira bu kadar milliyetçiliğin gündem olduğu dönemde sanki Türkiye’de hiç bir şey yokmuş gibi Yunanistan seviciliği..."

"Yanıtını alırsın"

Demirtaş'ın yanıtı da aynı sertlikte oldu. Ünlü ekonomist, "Buket, Benim iki kulağımın arasında bir organ var adına BEYİN diyorlar. Ben onu kullanarak para kazanıyorum. Bu mesajı da sana ÇEŞME’den yazıyorum. Şansa bak. Sana söyleyebileyim diye bugün Çeşme’de olmam güzel tesadüf. Bir daha tanımadığın insanlara laf etme. Yanıtını alırsın" diyerek karşılık verdi.