Peker uyuşturucu konteynerlerinin numaralarını yayınladı

Peker uyuşturucu konteynerlerinin numaralarını yayınladı
TİP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık Sedat Peker’le konuştuklarını aktardı. Sedat Peker “Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri Türkiye’ye iade edilmeyeceğinin garantisini verdi” dedi.Ahmet Şık, Türkiye ile Birleşik...

TİP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık Sedat Peker’le konuştuklarını aktardı. Sedat Peker “Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri Türkiye’ye iade edilmeyeceğinin garantisini verdi” dedi.

Ahmet Şık, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile sıcak ilişkinin başlamasının bu ülkede bulunan ve iktidarı zor durumda bırakacak ifşalarda bulunan Sedat Peker’le bir ilintisi olabileceğini söyledi.

Ahmet Şık, Sedat Peker ile görüştüğünü anlatırken şu ifadeleri kullandı: “Kendisinin istendiğini… Kendisine bunu sorduğumuzda buradakiler daha şerefli çıktı, vermiyorlar. Bu Sedat Peker’in iddiası. Kendisiyle konuştum. Yazılı soru da gönderdik. Dönüşüyle ilgili şu anda bir hukuki bir güvencesinin, can güvenliğinin olmadığını da iddia ediyor. Ama BAE yetkilerinin kendisini iade etmeyeceğinin garantisini verdiğini söylüyor.

Ahmet Şık, savcıların Peker’in iddiaları karşısındaki sessizliğine dikkati çekerek “Bir savcı tüm iddiaları araştırsın. Hepimiz onu dinlemekten vazgeçelim” dedi.

Peker 4 ton 900 kilo kokainin konteyner numaralarını paylaştı

Kolombiya’dan Türkiye’ye gönderileceği iddia edilen 4 ton 900 kilogram kokain ele geçirilmişti. 4 ton 900 kilogram kokainin Türkiye’de kime geleceği merak konusu olmuştu. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’den 4 ton 900 kilogram kokain hakkında yeni iddialar geldi. Peker, kokainlerin geleceği iddia edilen 2 konteynerın numaralarını paylaştı: Mrku45666740, Mtku46253247

Peker devamında, “Bu numaralardan o konteynerin dünyanın neresinde olduğu, nereye gideceği hangi şirkete teslim edileceği takip edilebilir. Kolombiya Devleti’nden bilgi istemenize de gerek kalmadı. Sizin için onu da ben buldum. Sayın Savcılar, Sayın Hakimler, Sayın Polisler; bana İnterpol kararı çıkarabilmek için böyle komik dosyalar açmayla bu işler olmaz” dedi.