Pekin’de vakalar yükselişte

Pekin’de vakalar yükselişte
Çin’in başkenti Pekin’de salgının kontrol altına alınmasından iki ay sonra patlak veren salgında toplam vaka sayısı 137’ye yükseldi. Şehirde okullar kapatıldı ve uçuşlar iptal edildi. Bazı eyaletlerde Pekin’den gelen...

Çin’in başkenti Pekin’de salgının kontrol altına alınmasından iki ay sonra patlak veren salgında toplam vaka sayısı 137’ye yükseldi. Şehirde okullar kapatıldı ve uçuşlar iptal edildi. Bazı eyaletlerde Pekin’den gelen ziyaretçilere karantina uygulanacağı aktarıldı.

Yaklaşık 20 milyon nüfusa sahip Pekin’de koronavirüs salgını kontrol altına alınmıştı ancak kentte son 24 saatte 31 yeni vaka tespit edildi. Bunlardan 11’i ülkeye dönen Çin vatandaşlarının yurt dışından getirdiği vakalar. Böylece geçenperşembeden beri kaydedilen vaka sayısı 137’e yükseldi.
TEST KAPASİTESİ ARTIRILDI
Vakaların yeniden artması ise hükümeti adım atmaya itti. Özellikle yeni vakaların görüldüğü bölgeler karantinaya alındı, Pekin’deki iki büyük havalimanıyla bağlantılı bin 255 uçuş iptal edildi. Risk bölgesinde yaşayanlara yönelik testler artırılırken kentteki kreş ve okullar da tekrar kapandı. Taksilerin yasaklandığı kentte, spor etkinliklerine ve 100’ün üzerinde insanın bir araya geleceği toplantılara da izin verilmeyeceği açıklandı. Müze ve kütüphaneler ise artık yüzde 30 kapasiteyle hizmet verecek. Ayrıca bulaşma riskinden endişe duyulan eyaletlerde Pekin’den gelen ziyaretçilerin 14 gün süreyle karantinaya alınacağı belirtildi.
Çin’de şu ana kadar toplam 83 bin 265 koronavirüs vakası tespit edildi. Ülkede KOVID-19 nedeniyle 4 bin 634 kişi hayatını kaybetti.

Kaynağı belirsiz
Salgının Çin’in güneydoğusunda yer alan Fengtai bölgesinde bir toptan gıda pazarından yayıldığı iddia edildi. Bazı uzmanlar, Xinfadi pazarında ithal somonların kesilmesi için kullanılan tahtalarda Kovid-19’a rastlanmasıyla beraber, virüsün Pekin’e ülke dışında gelmiş olabileceğini söyledi. Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi ise virüsün kaynağının somon olduğuna dair hiçbir veri olmadığını söyledi.