Pişman ettiler

Pişman ettiler
Galatasaraylı futbolcu Taylan Antalyalı gökkuşağı renklerinde “Powered by pride” (Gücünü onurdan alır) yazılı bir tişört giymesinin ardından homofobik yorumlara maruz kaldı.26 yaşındaki Antalyalı, Onur Ayı’nda Instagram’da...

Galatasaraylı futbolcu Taylan Antalyalı gökkuşağı renklerinde “Powered by pride” (Gücünü onurdan alır) yazılı bir tişört giymesinin ardından homofobik yorumlara maruz kaldı.
26 yaşındaki Antalyalı, Onur Ayı’nda Instagram’da bu tişörtle paylaştığı fotoğrafa yorumların ardından paylaşımını sildi. Sosyal medya sitelerinde Antalyalı’ya destek olan çok sayıda yorum yapıldı ve Taylan Antalyalı Twitter Türkiye gündemine girdi.
TV 100 kanalında yayınlanan VAR Odası adlı programın yorumcuları Turgay Demir ve Emre Bol ise homofobik yorumlara destek çıkarak canlı yayında Antalyalı’nın bir daha milli futbol takımına alınmaması gerektiğini söyledi.
Bu sözlerin sosyal medyada yayılmasının ardından çok sayıda kullanıcı iki yorumcuya tepki gösterdi. Aynı programda yer alan yorumcu Bişar Özbey ise Antalyalı’nın bu tişörtü giymesinin kimseyi ilgilendirmeyeceğini söyleyerek diğer yorumculara karşı çıktı:
“Eğer biz bir tişörte kadar insanların fikirlerini baskılayacaksak ne düşünce özgürlüğünden ne başka bir şeyden bahsedebiliriz.”