Polisi vuran Suriyeliyle ilgili skandal; 10 yıl boyunca Türkiye'de elini kolunu sallayarak dolaşmış, öğretmenlik bile yapmış!

Polisi vuran Suriyeliyle ilgili skandal; 10 yıl boyunca Türkiye'de elini kolunu sallayarak dolaşmış, öğretmenlik bile yapmış!
Şanlıurfa'da önce sınırda görevli polis memuru Ferhat Avcı'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Umar Abbo'nun 10 yıl boyunca Türkiye'de kamplarda ve halk eğitimde öğretmenlik yaptığı iddia edildi. Kulis TV Genel Yayın Yönetmeni...

Şanlıurfa'da önce sınırda görevli polis memuru Ferhat Avcı'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Umar Abbo'nun 10 yıl boyunca Türkiye'de kamplarda ve halk eğitimde öğretmenlik yaptığı iddia edildi.

Kulis TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yetim'in haberine göre, Türkiye'nin denetiminde olan ve ÖSO'nun etkin olduğu Tel Abyad'da yaşayan ve Türkiye sınırından geçmek isterken gözaltına alınan Suriyeli Umar Abdo tutuklandı.

2 Mayıs 2013'te Tel Abyad'dan Akçakale Sınır Kapısı'ndan Türkiye tarafına geçmek isteyen bir gruba müdahale sırasında çıkan olaylar sırasında uzun namlulu tüfekle ateş açıldı.

Saldırıda yaralanan 12 kişi arasında bulunan polis memuru Ferhat Avcı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Polisi vuran kişinin Suriyeli Abdo olduğu tespit edildi.

Ferat Avcı'yı vurduğu tespit edilen Umar Abdo'nun Türkiye'ye defalarca girip çıktığı, Suriyeliler için kurulan kamplarda öğretmen olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Mehmet Yetim'in ortaya çıkardığı bilgilerde ÖSO militanı olan, Türkiye'ye girişte farklı kimlikler kullanan Umar Abdo,2014 yılında sahte kimlik ve sahte isimli kaçak yollarla tekrar Türkiye’ye giriş yaptı. Akçakale Süleyman Şah Kampında, 2018 yılına kadar öğretmen olarak çalıştı.

Yine iddiaya göre Abdo, 2018 ile 2020 yılları arasında ise Akçakale Süleyman Şah İlkokulunda sınıf öğretmenliği yaptı. 2020 ile 2022 yılları arasında ise Cumhuriyet İlkokulunda yine sınıf öğretmeni olarak çalıştı.



Abbo'nun öğrencilerle fotoğrafı

Akçakale ilçe merkezinde bulunan Halk Eğitim Merkezinde 2022-2023 yılları arasında çalıştığı ve son olarak ise bu senenin başından itibaren buradan ayrıldığı ve daha sonra ise Akçakale ile Telabyad arasından sınır ticareti yaptığı iddia edilen Abdo'nun öğrencilerle çok sayıda fotoğrafı bulunuyor.