Polisten HDP’li vekile ‘Seni çivilerim’ tehdidi

Polisten HDP’li vekile ‘Seni çivilerim’ tehdidi
Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden aileleri temsilen Diyarbakır’dan Ankara’ya gelen üç aile HDP Genel Merkezi önüne, üzerinde “Evlatlarımızı HDP’den istiyoruz” ifadelerinin yer aldığı siyah...

Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden aileleri temsilen Diyarbakır’dan Ankara’ya gelen üç aile HDP Genel Merkezi önüne, üzerinde “Evlatlarımızı HDP’den istiyoruz” ifadelerinin yer aldığı siyah bir çelenk bırakmak istedi. Çelenge engel olmak isteyen HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın da olduğu HDP’liler ile aileler arasında gerginlik çıktı. Gerginliğe polis müdahale etti ve 8 HDP’li darp edilerek gözaltına alındı.

Gerginlik sırasında kabalık içinden bir polis, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ı “Kes sesini, çivilerim seni valla” sözleriyle tehdit etti.

HDP Genel Merkezi’nden “Polisin yönlendirmesiyle ve koruması altında partimizin önünde büyük bir provokasyona kalkışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. HDP’nin mücadelesi dün olduğu gibi bugün de hiç bir provokasyon ve engel tanımadan sürüyor, sürecektir” açıklaması yapıldı.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Bu eylemi, bu açıklamayı, bu saldırıyı yapan aileler değil polistir. Polis de emri İçişleri Bakanlığı’ndan almıştır. İçişleri Bakanı valisine, oradan emniyet müdürüne, oradaki seçilen kolluk görevlilerine vermiştir” diye konuştu.

CHP’DEN ‘KABUL EDİLEMEZ’ TEPKİSİ
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel HDP Genel Merkezi önündeki gerginlikle ilgili bir açıklama yaptı. Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “HDP Genel Merkezi önünde yaşanan görüntüleri ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’a yönelik ifadeleri kabul edilemez buluyoruz. Bu yaşananlar demokrasiye, demokratik siyasete inancı sarsmaktan başka işe yaramaz. Bunun kimseye faydası yoktur, ülkeye hiç faydası yoktur” dedi.