Prigojin: Hedefimiz Putin'i devirmek değildi, Wagner 1 Temmuz'da varlığına son verecek

Prigojin: Hedefimiz Putin'i devirmek değildi, Wagner 1 Temmuz'da varlığına son verecek
Rusya'da darbe girişiminde bulunan özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu ve lideri Prigojin'in yeni bir ses kaydı yayımlandı. Prigojin, amaçlarının Putin'i devirmek olmadığını, Ukrayna'da hata yapanların hesap vermesini istediklerini...

Rusya'da darbe girişiminde bulunan özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu ve lideri Prigojin'in yeni bir ses kaydı yayımlandı. Prigojin, amaçlarının Putin'i devirmek olmadığını, Ukrayna'da hata yapanların hesap vermesini istediklerini söyledi.

Wagner lideri Yevgeniy Prigojin, 24 Haziran'da Rusya Savunma Bakanlığı ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yu hedef alarak “silahlı isyan” başlatmıştı.

Prigojin ve Rus hükümeti karşılıklı anlaşarak isyan bastırılmış, Wagner askerleri geri çekilmişti.

Wagner Lideri Prigojin'in bugün yeni bir ses kaydı yayımlandı. Prigojin'in ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

"Wagner savaşçılarının hiçbiri isyana katılmaya zorlanmadı, herkes neyi göze aldığını biliyordu.

Rus Hava-Uzay Kuvvetlerinin uçaklarına saldırmak zorunda kaldığımız için üzgünüz.

"Moskova'ya 200 km yolumuz kalmıştı"

Moskova'ya 200 km yolumuz kalmıştı. Başkent yakınlarında taarruz topçularının konuşlandırıldığını öğrendikten sonra durduk.

"Amacımız hükümeti devirmek değildi"

Yürüyüşün durmasında 2 faktör etkili oldu: 1 - Rus kanı dökmek istemedik. 2- Ülkede hükümeti devirmek için değil, protesto için gittik. Ukrayna'da hata yapanların hesap vermesini istiyoruz.

Yok olmamak için adalet yürüyüşü başlattık, onlar bize füzeyle saldırdı. Ölümlerden dolayı üzgünüz.

Wagner dağılıyor

Lukashenko, Wagner'in yasal olarak daha fazla yasal işleyişi için çözümler bulmayı teklif etti. Birlikler döndü ve saha kamplarına geri gitti."

PMC Wagner, dünya çapında görevler yürütür. 1 Temmuz 2023'te varlığının sona ermesi gerekiyordu. Savaşçıların tümü MoD ile sözleşme imzalamayı reddetti, yalnızca %1-2'si Rus ordusuna katılmaya karar verdi."