Prof. Ceyhan’dan ürküten açıklama

Prof. Ceyhan’dan ürküten açıklama
Salgının boyutunda artış, yeni yasaklar ve bilinmeyen vaka sayıları. Uzmanlar, yetkililerin anlam verilemeyen şekilde açıklamadığı verileri ve salgının gerçek boyutunu anlatmaya devam ediyor.Halk Tv’de konuşan Prof. Dr. Mehmet...

Salgının boyutunda artış, yeni yasaklar ve bilinmeyen vaka sayıları. Uzmanlar, yetkililerin anlam verilemeyen şekilde açıklamadığı verileri ve salgının gerçek boyutunu anlatmaya devam ediyor.
Halk Tv’de konuşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, İstanbul’da her 20 kişiden birinin, Ankara’da da her 30 kişiden birinin koronavirüs olduğunu ifade etti.
“Bunların yüzde 90’ı belirtisiz olduğu için kimse farkında değil” diyen Ceyhan, “Bizde en az iki semptomu olan tanımlanıyor, o yüzden sayı düşüyor. Bu ne demek? Minibüse bindiğinizde en az bir tane, otobüse bindiğinizde en az 3 tane, metroya bindiğinizde en az 5 tane virüs pozitif insanla bir arada bulunuyordunuz” dedi. Ceyhan devamında maske takmanın önemine değindi.
‘TSUNAMİ DALGASIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ’
Türkiye’nin yaşadığı durumu ‘tsunami’ olarak tanımlayan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen de İstanbul’un büyük bir tsunami dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Nisan’da gördüğümüzden çok daha büyük sayıda bir bulaşma hızı ile karşı karşıyayız maalesef” dedi. Gönen, “Virüsün bulaşması arttı ama öldürücülüğü azalmadı. Bugün itibarıyla yoğun bakım ünitemizdeki doluluk oranı, Nisan ayındaki doluluk oranını aşmış durumda. Servislerimiz de hızla doluyor” diye konuştu.