Prompter’dan uzaklaşınca vaatler de unutuldu

Prompter’dan uzaklaşınca vaatler de unutuldu
DEVA Partisi Genel Bakanı Ali Babacan, Ankara’da partisinin 1’inci Olağan Etimesgut İlçe Kongresi’nde konuştu. Babacan’ın gündeminde İnsan Hakları Eylem Planı’nın takibi ve Orta Vadeli Program vardı.Cumhurbaşkanı Tayyip...

DEVA Partisi Genel Bakanı Ali Babacan, Ankara’da partisinin 1’inci Olağan Etimesgut İlçe Kongresi’nde konuştu. Babacan’ın gündeminde İnsan Hakları Eylem Planı’nın takibi ve Orta Vadeli Program vardı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın altı ay önce ‘İnsan Hakları Eylem Planı’nı açıkladığını hatırlatan Babacan, “Eğer görürseniz lütfen sayın Erdoğan’a hatırlatın. ‘Sizin açıkladığınız bir insan hakları eylem planı vardı, o ne oldu?’ diye bir sorun. Geldiğimiz noktada, İnsan Hakları Eylem Planı’nda yer alan 130 hedeften sadece 36 tanesi uygulanmış. Çünkü mevcut iktidarın insan hakları diye bir gündemi yok. Bugünkü iktidarın kendisi bir hak ve özgürlük sorunu haline geldi” ifadelerini kullandı.
Erdoğan’ın eylem planı çerçevesinde vaat ettiği şeyleri unuttuğunu belirten Babacan, “Oysa o gün önündeki prompterdan hukukun temel ilkelerini tek tek okumuştu. Bir söz var ‘Allah Erdoğan’ı prompter’ından ayırmasın’ diye. Prompter’dan ayrılınca kural kalmıyor, temel hukuk ilkeleri bir kenara itiliyor” dedi.