Putin'den Joe Biden'a 'NATO' mesajı: Sözleri tamamen saçmalık

Putin'den Joe Biden'a 'NATO' mesajı: Sözleri tamamen saçmalık
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden'ın 'Rusya bir NATO ülkesine saldıracak' açıklamasını 'Saçmalık' olarak değerlendirdi.ABD Başkanı Joe Biden, aralık ayı başlarında Putin'in...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden'ın 'Rusya bir NATO ülkesine saldıracak' açıklamasını 'Saçmalık' olarak değerlendirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, aralık ayı başlarında Putin'in Ukrayna'ya karşı zafer kazanması halinde Rus liderin durmayacağını ve bir NATO ülkesine saldıracağını öne sürmüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise ABD Başkanı’nın bu sözlerine tepki gösterdi. Rusya devlet televizyonuna konuşan Putin, Rusya'nın NATO askeri ittifakıyla savaşmak gibi bir niyeti olmadığını belirtti.

Rus lider, Biden’ın açıklamasını 'saçmalık' olarak değerlendirdi ve "Başkan Biden'ın bunu anladığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın NATO ülkeleriyle savaşmak için hiçbir nedeni, hiçbir çıkarı olmadığını altını çizen Putin, Biden'ın Rusya'ya yönelik kendi "yanlış politikasını" haklı çıkarmaya çalışıyor gibi göründüğünü de sözlerine ekledi.

"Bizimle hesaplaşmak zorunda kalacaklar"

Putin, Rusya ve Çin'in bir tarafta, Batı'nın ise diğer tarafta yer aldığı "yeni bir Soğuk Savaş'tan" söz edilen bir dönemde Batı ile nasıl ortak bir zemin bulunabileceği sorusu üzerine "Ortak bir zemin bulmak zorunda kalacaklar çünkü bizimle hesaplaşmak zorunda kalacaklar" cevabını verdi.