RTÜK’ten Tele1, KRT ve Halk TV’ye verilen cezalarla ilgili açıklama

RTÜK’ten Tele1, KRT ve Halk TV’ye verilen cezalarla ilgili açıklama
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Erzurum’da Kuran kursunda çocukların istismar edilmesine yönelik haberleri ekrana taşıyan Tele1, KRT ve Halk TV’ye verilen idari para cezalarının “elim olayın” gündeme getirilmesine değil,...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Erzurum’da Kuran kursunda çocukların istismar edilmesine yönelik haberleri ekrana taşıyan Tele1, KRT ve Halk TV’ye verilen idari para cezalarının “elim olayın” gündeme getirilmesine değil, mahkemelerin verdiği ve yasal olarak uymak zorunda bulunulan yayın yasaklarının “hiçe sayılmasına” ilişkin olduğunu ileri sürdü.

RTÜK’ten yapılan açıklamada, önceki gün gerçekleştirilen üst kurul toplantısında alınan müeyyide kararlarının bazı sosyal medya kullanıcıları ile bir takım basın ve yayın organları tarafından kamuoyuna farklı yansıtılarak, bazı RTÜK üyelerinin sosyal medyada “haksızca linç edildiği” iddia edildi.

Açıklamada, bu gerçeğin bilinerek değerlendirmelerin yapılması, çocuk ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerine zarar verecek yayın içerikleriyle mücadele eden RTÜK’ün iftira ve algı operasyonlarına maruz bırakılmaması istendi.