Rus askerinin karnını doyurdular, yarasını tedavi ettiler

Rus askerinin karnını doyurdular, yarasını tedavi ettiler
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile başlayan askeri harekat bir haftasını doldururken zaman zaman savaşın acısını unutturacak, insanlara umut verecek görüntüler de ortaya çıkıyor.Ukrayna’nın Nikolaev kentinde hava indirme...

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile başlayan askeri harekat bir haftasını doldururken zaman zaman savaşın acısını unutturacak, insanlara umut verecek görüntüler de ortaya çıkıyor.

Ukrayna’nın Nikolaev kentinde hava indirme birliğine bağlı yaralı Rus asker hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki Ukraynalı doktor ve hemşire Rus askeri tedavi etti. Tedavisi tamamlanan askerin hastanede müşahede altında olduğu ve sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Yakalanan genç Rus askeri, önce yerel halkın sağladığı yiyecekle karnını doyurdu, daha sonra da annesi ile görüşmesi sağlandı. Bu görüşmede asker de annesi de yerel halk da gözyaşlarını tutamadı.

GELİN EVLATLARINIZI ALIN
Ukrayna Savunma Bakanlığı, esir alınan Rus askerlerinin annelerine çağrıda bulundu. Esir askerlerin annelerinin Kiev’e gelmeleri halinde askerlerin kendilerine teslim edileceğini duyurdu.

Ukrayna’nın BM Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya, söz konusu telefon hattının numarasını üyelere dağıtarak, «Çocukların durumunu sormak, Ukrayna›dan geri almak ve (cenazeleri) onurlu bir şekilde defnetmek isteyen Rus ailelerinin arayabileceği telefon numaraları bunlar» bilgisini verdi.

Ukrayna ordusu, bir Rus askerinin annesi ile yaptığı telefon görüşmesini de paylaşmıştı. Yapılan paylaşımda annesi ile arasında “Selam anne nasılsın? Şu an Ukrayna ordusu tarafından esir alındım. Burada bana iyi davranıyorlar. Sana verdiğim numarayı arayıp birimimle iletişime geç” konuşması geçmişti.