Rusya, “Kiev’i vuracağız” dedi ve vurdu

Rusya, “Kiev’i vuracağız” dedi ve vurdu
Rusya, Ukrayna’ya saldırısının 6. Gününde, başkent Kiev’de hükümetin güvenlik servisine ve özel operasyon birimine bağlı tesisleri vuracağını ilan etti ve ardından açıklamasının gereğini yaptı.Rusya Savunma Bakanlığı’ndan...

Rusya, Ukrayna’ya saldırısının 6. Gününde, başkent Kiev’de hükümetin güvenlik servisine ve özel operasyon birimine bağlı tesisleri vuracağını ilan etti ve ardından açıklamasının gereğini yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rus güçlerinin, Ukrayna Güvenlik Servisi’nin teknolojik merkezlerine ve Kiev’deki 72. Bilgi ve Psikolojik Operasyonlar Merkezi’ne karşı yüksek hassasiyetli saldırılar başlatmaya hazırlandığını söyledi. Bakanlık, bu tesislerin yakınında bulunanları da bölgeden ayrılmaları için uyardı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sürüyor. Rus ordusu, Harkiv valilik binasını füzeyle vurdu. ( Yasin Demirci - Anadolu Ajansı )

KİEV’E YÖNELEN BÜYÜK KONVOY
Rus ordusunun Kiev’e yaptığı askeri sevkiyatın uydu görüntüleri de dikkat çekti. AA’nın haberine göre, daha önce Rus konvoyunun uzunluğunun 17 mil (27 kilometre) olduğunu açıklayan Maxar Technologies şirketi, Kiev yakınlarına ulaşan Rus askeri konvoyunun aslında daha uzun olduğunu bildirdi. Şirket zırhlı araçlar, tanklar, çekili toplar ve diğer askeri araçlardan oluşan konvoyun uzunluğunun 40 milden (64 kilometre) uzun olduğunu açıkladı.

KİEV’E UZAKLIĞI 43 KİLOMETRE
Gün içerisinde elde ettiği yeni görüntüleri servis eden şirket, konvoyun Kiev’e 27 mil (43 kilometre) mesafedeki Antonov Hava Üssü’nden Ukrayna’nın Prisbyrsk kentinin kuzeyine kadar uzandığını kaydetti. Şirket, Ivankiv’in kuzey ve kuzeybatısında, konvoyun seyahat ettiği yolların yakınında çok sayıda ev ve yapıdan dumanlar yükseldiğinin görüldüğünü ancak buna neden olan şeyin belli olmadığını ifade etti.