Rusya, Ukrayna’da yerleşim yerlerini vurdu: 4 kişi yaşamını yitirdi

Rusya, Ukrayna’da yerleşim yerlerini vurdu: 4 kişi yaşamını yitirdi
Rusya'nın sabah saatlerinde Ukrayna'nın yerleşim yerlerine ve ticaret alanlarına füze ile saldırı düzenledi. Saldırıda 4 kişi öldü.Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında bugün meydana gelen olaylarda 3 kişi daha yaşamını...

Rusya'nın sabah saatlerinde Ukrayna'nın yerleşim yerlerine ve ticaret alanlarına füze ile saldırı düzenledi. Saldırıda 4 kişi öldü.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında bugün meydana gelen olaylarda 3 kişi daha yaşamını yitirdi. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, Khmelnytskyi bölgesine düzenlenen saldırıda 2 kişinin hayatını kaybetmesi ve Kryvyi Rih'e yapılan saldırıda ise 62 yaşındaki bir kişinin ölümüyle devam etti.

Khmelnytskyi'deki saldırı altyapıya yönelikti, ve Kryvyi Rih Belediye Başkanı Oleksandr Vilkul, kente düzenlenen 9 füze saldırısının bir alışveriş merkezi ile birçok binada hasara neden olduğunu belirtti. Vilkul ayrıca, saldırılar sonrasında 15 bin kişinin elektriksiz kaldığını, tramvay ve troleybüslerin çalışmadığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın askeri ve sanayi tesislerine sabah saatlerinde gerçekleştirilen saldırılarda hipersonik Kinzhal füze sistemi dahil yüksek hassasiyetli, uzun menzilli, deniz ve hava tabanlı silahların kullanıldığı belirtildi. Ukrayna tarafından ise hava savunma sistemlerinin 51 füzeden 18'ini imha ettiği bildirildi. Saldırılar sonucunda yaşanan can kaybı ve altyapı hasarları, bölgedeki gerilimi daha da artırdı.