Saadet Partisi'nden "zamlar" bildirisi: Gabar'daki petrol, milletin bütçesiymiş

Saadet Partisi'nden "zamlar" bildirisi: Gabar'daki petrol, milletin bütçesiymiş
Saadet partisi, AKP iktidarının getirdiği son ÖTV zamları sonrası bir bildiri yayımladı. "Daha kötü yönetemezler diyorduk, yanılmışız" başlıklı bildiride, hükümete tavsiye niteliğinde öncelikli 4 madde sunuldu.Saadet Partisi'nin...

Saadet partisi, AKP iktidarının getirdiği son ÖTV zamları sonrası bir bildiri yayımladı. "Daha kötü yönetemezler diyorduk, yanılmışız" başlıklı bildiride, hükümete tavsiye niteliğinde öncelikli 4 madde sunuldu.

Saadet Partisi'nin bildirisinde, "Maalesef iktidar ortaya koyduğu devlet, diplomasi ve ekonomi yönetimiyle; 28 Mayıs öncesini dahi mumla aratıyor" ifadelerine yer verildi.

Saadet'in Meclis'teki grup ortağı Gelecek Partisi de zamları eleştirerek Meclis'in olağanüstü toplanmasını istemişti. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı liderlerini arayıp konuyla ilgili görüştü.

Ana muhalefet CHP ise MYK toplantısında Meclis'i olağanüstü toplanmaya davet etme kararı aldı. Açıklamayı Faik Öztrak yaptı.


İYİ Parti de yapılan zamların hesabını sormaya yönelik yarın 81 il başkanlığının açıklama yapacağını duyurdu.

Karadeniz'deki doğalgaz, Gabar'daki petrol hatırlatıldı

Saadet Partisi'nin bildirisinden öne çıkan ifadeler şöyle:

Ne demişlerdi seçimden önce "Gabar'da petrol, Karadeniz'de doğalgaz bulduk." Meğer Gabar'daki petrol parola imiş ve kastedilen milletin bütçesiymiş. Karadeniz'deki doğalgaz şifre imiş ve o da dar ve sabit gelirlinin kesesiymiş.

Seyyanen zam eleştirisi

“Maaşlara zam, asgari ücrete yüksek güncelleme, en düşük memur maaşına ve aynı oranda memur emeklisi maaşına artış yapacağız.” vaatleri vardı. Ne yaptılar? Herkese farklı oranlarda güncelleme ve emekliye yansıtılmayan seyyanen artış..."

"Yaşananlar en çok AKP seçmenini üzmüştür"

"Bugün yaşananlar zannederim en çok AK Parti seçmenini üzmüştür. Zira o vatandaşlarımız hem kandırılan seçmen hem de külfet yüklenen vatandaş konumuyla iki kez mağdur edilmiştir."

4 öneri

"Öncelikle:

Ekonominin sadece para, vergi ve faiz uygulamalarıyla düzeltilemeyeceğini anlayın.

Tekrar tekrar ifade ettiğimiz gibi israftan, yolsuzluktan ve yanlış yatırım politikalarından vazgeçin.

Katmerli ve döviz cinsi garanti gelir ödemelerini sabitleyin ve bir kısmını peşin vergi olarak tahsil edin.

Dolaylı vergilerle vatandaşın emeğine ve ekmeğine doğrudan el koymaktan vazgeçin!"