Saadet ve Gelecek yeniden grup kurmak için temasta: DEVA, CHP VE DEM’den haber bekleniyor

Saadet ve Gelecek yeniden grup kurmak için temasta: DEVA, CHP VE DEM’den haber bekleniyor
Gazete Pencere Haber MerkeziSaadet Partili milletvekili Hasan Bitmez’in vefatının ardından Gelecek Partisi ile birlikte kurulan ve 20 milletvekilinden oluşan grup da düştü. Grubun düşmesi Saadet ve Gelecek’in Genel Kurul’daki...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Saadet Partili milletvekili Hasan Bitmez’in vefatının ardından Gelecek Partisi ile birlikte kurulan ve 20 milletvekilinden oluşan grup da düştü. Grubun düşmesi Saadet ve Gelecek’in Genel Kurul’daki konuşma sürelerinin kısalmasından, komisyon üyelerine kadar bütün dengeleri etkiliyor, muhalefetin zayıflamasını da beraberinde getiriyor

Bunun önüne geçebilmek için partiler arasında mesai de başladı. Saadet ve Gelecek grubu öncelikle Demokrat Parti’nin kapısını çaldılar. Meclis’te 3 milletvekili bulunan Demokrat Parti talebi tartıştı, diğer partilerin, özellikle de DEVA’nın desteğinin daha anlamlı olacağına karar verdi, kararını da Saadet Gelecek grubuna iletti.

Saadet ve Gelecek’e destek vermesi muhtemel partiler arasında ilk sırada yer alan DEVA da şimdilik geri duruyor. DEVA Partisi’nden bir yetkili, CHP ve DEM’in Saadet ve Gelecek’e destek vermeye yakın olduğunu, eğer o destek gelmezse kendilerinin devreye girebileceğini söyledi.

Sürecin gelecek hafta içinde sonlanacağı, Gelecek ve Saadet’in muhalefetteki partilerden bir milletvekilinin desteği ile grubunu yeniden oluşturacağına kesin gözüyle bakılıyor.

CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır parti gruplarının oturup bu işi çözeceklerini söyledi, grubun düşmesine ilişkin işleminse bütçe görüşmelerinden sonra yapılması gerektiğini vurguladı. Başarır, “Bütçe görüşmeleri sırasında vefat etti Hasan Bey, hepimiz şoktayız, böyle bir atmosferde TBMM yönetiminin, ‘Grup düştü’ demesi yakışmaz. Bütçe biter gruplar toplanır ve bir çözüm bulunur. Grubu olan bütün partiler desteğe hazır görünüyor” dedi.