Saadet’e mesafe koydu

Saadet’e mesafe koydu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu kabulüne “mesafeli oturma” görüntüsü damga vurdu. Karamollaoğlu’nun Erdoğan’ın yanındaki koltuk yerine bir boş koltuk bırakılarak...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu kabulüne “mesafeli oturma” görüntüsü damga vurdu. Karamollaoğlu’nun Erdoğan’ın yanındaki koltuk yerine bir boş koltuk bırakılarak kanepeye oturtulması tartışma yarattı.

Cumhurbaşkanlığı’ndaki basına kapalı görüşme, 2 saat 20 dakika sürdü. Karamollaoğlu, görüşmenin ardından parti genel merkezinde basın mensuplarına özetle şu açıklamayı yaptı:
“Sayın Cumhurbaşkanımıza bir görüşme talebimiz olmuştu, randevu verdiler. 2 saat kadar uzunca bir zaman hem ülkemizin hem de dünyanın neredeyse temas etmediğimiz meselesi kalmadı. Bazı noktalarda aynı fikirleri bazı noktalarda da belki farklı fikirleri taşıyoruz; ama çok dostane, güzel bir görüşme oldu. Onun ötesinde de söyleyecek başka bir şey bulamıyorum.”

“KAMUOYU TAKDİR EDECEKTİR”
Görüşmeye dair Cumhurbaşkanlığınca paylaşılan fotoğraflarda Karamollaoğlu’nun Erdoğan’ın yanındaki koltuğa değil, bir boş koltuk bırakılarak kanepeye oturtulması sosyal medyada tartışma konusu oldu. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Karamollaoğlu’nun ev sahibinin buyur ettiği yere oturduğuna dikkat çekti, “Bu konuda bir soru sorulacaksa ev sahibine sormak gerekir” dedi. Saadet Partisi’nde bir başka yetkili ise “Burada parti genel başkanlarının görüşmesi söz konusu. Bu anlamda eşit olmalı. Kamuoyu takdir edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

HALİD EL-MEŞRİ DE KOLTUKTA OTURDU
Ancak Cumhurbaşkanı aynı gün Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid El-Meşri ile de Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya geldi. Halid El-Meşri’nim de aynı koltukta oturması dikkat çekti.

İddiaya göre, Cumhurbaşkanının kabullerinde PCR testi yaptırmamış konuk araya mesafe konularak kabul ediliyor. Saadet Partisi yetkilileri, mesafeli oturmanın nedeni Covid-19 salgını ise bu durumda da arada boş sandalye bırakılmaması gerektiğine dikkat çekti.