Sağlıkçılar Beyaz Miting’de iktidara seslendi: ‘Asıl gidecek olan sizlersiniz’

Sağlıkçılar Beyaz Miting’de iktidara seslendi: ‘Asıl gidecek olan sizlersiniz’
Hekimler, “Halkın sağlık hakkına sahip çıkmak için” Ankara’da, Beyaz Miting’de bir araya geldi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık meslek örgütleri öncülüğünde gerçekleştirilen eyleme Türkiye’nin dört bir...

Hekimler, “Halkın sağlık hakkına sahip çıkmak için” Ankara’da, Beyaz Miting’de bir araya geldi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık meslek örgütleri öncülüğünde gerçekleştirilen eyleme Türkiye’nin dört bir yanındaki hekimler geniş katılım sağladı. Ankara Anıtpark’ta gerçekleştirilen mitingde, “Emek bizim söz bizim sağlık hepimizin” sloganları atıldı.

FAHRETTİN BİZİ KAHRETTİN
Beyaz Miting’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da mesaj yollandı. Sağlık çalışanlarının taşıdığı bazı afişlerde, “Yeter! Fahrettin bizi kahrettin” ile ‘Fahrettin randevu bulamıyoruz. Randevusuz bakar mısın?’ ifadeleri kullanıldı.

Mitingde konuşan tıp öğrencisi Esra Eylem Dere, “Bizler sağlık öğrencileri olarak mücadeleyi büyütmeyi hedefliyoruz. Bugün burada olma amacımız nitelikli, toplumsal cinsiyet eşitlikçi, parasız, bilimsel ve anadilinde eğitim sağlık hakkını savunmaktır. Bize, ‘Giderlerse gitsinler’ diyenler duysun, gidecek olanlar sizlersiniz.” dedi.

İKTİDARIN TERCİHİ SERMAYE
SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, “Pandeminin ve yönetememe krizin bir sonucu olarak daha da zorlaşan çalışma koşullarımız karşısında yetkili sarı sendikanın da iktidarın yanında tutum almasıyla büyük kayıplar yaşamaktayız. İktidar, sağlık ve sosyal hizmetler üreten emekçilerin haklarını görmezden geliyor, tercihini sermayeden yana kullanıyor.” ifadelerini kullandı.