Salda Gölü’nün peyzaj projesi ortaya çıktı

Salda Gölü’nün peyzaj projesi ortaya çıktı
Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü’ne yapılması planlanan millet bahçesinin peyzaj projesi ortaya çıktı.Artıgerçek’teki habere göre, projedeki detaylarda, bir millet kıraathanesi, 70 çadır alanı, 10 karavan...

Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü’ne yapılması planlanan millet bahçesinin peyzaj projesi ortaya çıktı.
Artıgerçek’teki habere göre, projedeki detaylarda, bir millet kıraathanesi, 70 çadır alanı, 10 karavan alanı, 20 açık duş alanı, 200 piknik masası, 66 çatılı piknik masası, 2 satış birimi, giyinme ve soyunma odaları, 2 kafe, 6 büfe ile mutfak ve bulaşıkhane yer alırken, proje notundaki, “İdare ve proje Müellifince tutanak düzenlenerek tespit edilecek ve beton dökümüne izin verilecektir” ifadesi dikkati çekti. Projenin mimarı Murat Memluk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ayşegül Oruçkaptan’ın projeye onay verdiğini iddia etti. İddiaları reddeden Oruçkaptan ise, projeyi görmediklerini belirterek, “Biz Salda da millet bahçesi olamaz diyoruz” dedi.
Antalya 2 No’lu Koruma Kurulu’nun onayladığı projede koruma alanı olan ilk 100 metrede tuvaletler, soyunma odaları ve büfelerin olduğunu söyleyen Mimar Birsen Tanyeri, ikinci 50 metrede de millet kıraathanesinin olduğunu, toplam inşaat alanının 4313 metrekareyi bulduğunu dile getirdi. Tanyeri, “Dip dibe bungalovları dizmişler. Hani burada kamp alanı hani konaklama olmayacaktı?” dedi.