Şanlıurfa’da tarikat üyeleri küçük çocuklara şiş batırıp zikir çekti

Şanlıurfa’da tarikat üyeleri küçük çocuklara şiş batırıp zikir çekti
Şanlıurfa’da Rufai tarikatı mensuplar çocukların karın boşluğuna şiş batırıp zikir çekti. Bu görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olaya karışanlar hakkında suç duyurusunda...

Şanlıurfa’da Rufai tarikatı mensuplar çocukların karın boşluğuna şiş batırıp zikir çekti. Bu görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olaya karışanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve söz konusu çocukların devlet koruması altına alındığını duyurdu.

Şanlıurfa'nın Sırrın Mahallesi'ndeki tarikat üyelerinin zikir çektiği anlar sosyal medyada gündem oldu.

Rufai tarikatına ait olduğu öne sürülen görüntülerde, tarikat üyelerinin zikir eşliğinde çocuklara şiş batırdıkları görüldü.

Daha önce de tarikat mensuplarının karın, yanak gibi bölgelerine şiş sokma görüntüleri başta Gaziantep olmak üçere çeşitli illerde yaşanmıştı.

Tarikat şeyhi İzzettin El Rufai’nin vekilliğini yapan Hacı Abdulkadir Kurt'un “Allah rızası ve keramet için” yapıldığını savunduğu şişli zikrin, ortaya çıkan ürkütücü görüntülerin İslam inançlarına göre caiz olmadığı belirtiliyor.

Yurttaşlar yaptıkları sosyal medya paylaşımlarıyla, toplumsal yaşamdaki tarikat gerçeğini ve çocuklara yönelik oluşturduğu tehditleri gözler önüne seren bu görüntüler karşısında yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şanlıurfa’da 4-5 yaşındaki çocuklara şiş batırıldığı görüntülerle ilgili, olaya karışanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve söz konusu çocukların devlet koruması altına alındığını duyurdu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan ‘Şanlıurfa’da 4-5 yaşındaki çocuklara şiş batırdılar’ başlıklı haberlere ilişkin açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtilerek, “Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Şanlıurfa İl Müdürlüğü ekiplerimiz ivedilikle harekete geçerek olayın gerçekleştiği iddia edilen adrese intikal etmişlerdir. Bakanlığımız tarafından olaya karışan şahıslarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Yapılan incelemeler neticesinde haberlere ve paylaşımlara konu olan çocuklar devlet koruması altına alınmıştır. Koruma altına alınan çocuklara yönelik uygun hizmet modelleri uzman personellerimiz tarafından yürütülmektedir. Çocukların üstün yararı ilkesince söz konusu görüntülerle ilgili Şanlıurfa Sulh Ceza Hakimliğine erişim engelleme talebinde bulunulmuştur. Bakanlık olarak davaya müdahil olarak suçluların en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız” denildi.