Sedat Peker’den ‘bürokrasi ve siyasetle iç içe bir narko yapı’ iddiası

Sedat Peker’den ‘bürokrasi ve siyasetle iç içe bir narko yapı’ iddiası
Gazeteci Erk Acarer, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'in, siyasiler ve bürokratların uyuşturucu-suç trafiğine karışmalarına ilişkin yapacağı paylaşımlara Birleşik Arap Emirlikleri tarafından izin...

Gazeteci Erk Acarer, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'in, siyasiler ve bürokratların uyuşturucu-suç trafiğine karışmalarına ilişkin yapacağı paylaşımlara Birleşik Arap Emirlikleri tarafından izin verilmediğini, Peker'in vereceği bilgileri kendilerine aktardığını duyurdu. Peker'in, "Türkiye'de bürokrasi ve siyasetle iç içe bir narko yapı yaratılmaya çalışılıyor" ifadelerini kullandığını belirten Acarer, konuya ilişkin çok sayıda teyidi yapılmış belge ile birlikte bilgileri paylaştı.

Yeni Paramount Otel iddiası: Cumhuriyet Başsavcısı orada kaldı

Sedat Peker daha önce Sezgin Baran Korkmaz'a ait Paramount Otel'de kalan isimleri ifşa etmişti. Dün ise AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar'ın, Anadolu Adliyesi'nde görevli bir Cumhuriyet Başsavcısı'nın nikah şahidi olduğunu ve başsavcının Ağar'ın parasıyla Paramount Otel'de balayı yaptığı ifşasında bulundu.

Peker, daha önce Elazığ'da 28 Mart 2019'da evinde ölü bulunan Yeldana Kaharman'ı, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar'ın tecavüz ettiğini, olaydan bir gün sonra Kaharman'ın jandarmaya giderek şikayetçi olduğunu, şikayetçi olduktan sonra bir helikoptere alınarak götürüldüğünü ve bir gün sonra ölü bulunduğunu iddia etmişti.

Gazeteci Erk Acere'e yaptığı açıklamalarda Peker, Tolga Ağar ve Anadolu Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Başsavcısı Burak Dağ'ın yakın dost olduğunu iddia etti. Acerer'e, Dağ ve Ağar'ın çok yakın dost olduklarını ve Ağar'ın Burak Dağ'ın nikah şahidi olduğunu söyleyen Peker, "Geceliği 100 bin TL’nin üstünde olan Paramount Otel’de balayını yaptırmıştır" iddiasında bulundu.

İddiasını sürdüren Peker, Tolga Ağar'ın kendi evinde pek çok kez 'alem' düzenlediğini, bu 'alem'lere savcı Dağ'ın da sık sık katıldığını ifade etti. Peker, "Diğer misafirlerin kim olduğunu öğrenmek için telefon sinyallerinin çıkartılması yeterli olacaktır" dedi.

Anadolu Adliyesi Savcılığı'nın kendisine Erkam Yıldırım ile ilgili olan iddialarından dolayı hakaret davası açtığını anımsatan Peker, "Tolga Ağar'ın ölümüne sebep olduğu Yelda Kaharman kardeşimizin şüpheli otopsi raporlarını yayınladığı için gazeteciyi gözaltına alırlar" dedi.

Acerer'e, yapılan anketlerde polise ve adliyelere halkın güveninin neredeyse kalmadığını ifade eden Peker, ülkenin geldiği durumun bu olduğunu belirtti.

Peker, "Ancak tüm bu gerçekler ortadayken gizli tanıklarla, yalancı şahitlerle bana Anadolu Adliyesi’nde suç örgütü dosyası hazırlıyorlar" diyerek bu konudan ilerleyen günlerde daha sık bahsedeceğini ifade etti.

Peker, "Süleyman Soylu'ya paçasını kaptırmış polislerin, Tolga Ağar'ın kankası olan savcıların benim için hazırlayacakları hiçbir dosyanın nazarımda hükmü yoktur" ifadelerini kullandı.

Acerer, söz konusu düğünden Tolga Ağar'ın nikah şahitliğiyle ilgili bir de fotoğraf da paylaştı.

PARAMOUNT OTEL’DE KİMLER KALDI

Paramount Otel'de daha önce kaldığı açıklanan isimler ise şöyle:

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, gazeteciliği bıraktığını açıklayan Veyis Ateş, Beyaz TV programcısı Tahir Sarıkaya, Cem Küçük, Rasim Ozan Kütahyalı.

Soylu'nun oğlunun arkadaşı 20 kilo uyuşturucuyla yakalanıp serbest bırakıldı

Gazeteci Erk Acarer, Peker'in, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun oğlunun arkadaşı Recep Köroğlu'nun 20 küsür kilo kokainle yakalandığını, 18 yıl ceza aldığını ama Yargıtay aşamasında serbest bırakıldığını” kendilerine aktardığını duyurdu.

Peker, Köroğlu'nun 20 küsür kilo kokainle yakalandığını, 18 yıl ceza aldığını ama Yargıtay aşamasında serbest bırakıldığını iddia ederken, "İnsanlarımız aç, insanlarımız mağdur. Bir tek rahat olanlar rüşvet alanlar, uyuşturucu satanlar ve kadın satanlar" dedi.

ERKAM YILDIRIM’LA İLGİLİ İDDİALAR DEVAM ETTİ

Peker, kendisi hakkında şikayette bulunan Erkam Yıldırım'a dair de açıklama yaptı.

Peker, Yıldırım'a yönelik, "Bence şikayeti sen erken yapıp boşuna beni tahrik ettin. Konteynırlarda kokainler benim ifşalarımdan sonra çokça yakalanmaya başlayınca, eskiden bir dönem kullanılmış olan ancak zorluğu çok olduğu için sonra vazgeçilen gemilerin altına kokainlerin kaynak yapılarak İzmir Limanı’na geldiklerinde ise İzmir Aliağa’daki gemi havuz bakımlarına gemiler alınarak kokainlerin orada çıkarılıp piyasaya dağıtılmak üzere yeni çalışmaların tekrar başladığını konuşacaktık. Keşke bunları da konuştuğumuzda şikayet etseydin" ifadelerini kullandı.