Şehit sayısı 12 oldu: Siyasilerden tepkiler yükseliyor

Şehit sayısı 12 oldu: Siyasilerden tepkiler yükseliyor
MSB'den gelen 6 şehit haberinin ardından iki gün içinde hayatını kaybeden asker sayısı 12'ye yükseldi. Siyasilerden şehitlerin ailesi için taziye mesajları gelmeye devam ediyor.Dün 6 askerin girdiği çatışmada yaşamını yitirmesinin...

MSB'den gelen 6 şehit haberinin ardından iki gün içinde hayatını kaybeden asker sayısı 12'ye yükseldi. Siyasilerden şehitlerin ailesi için taziye mesajları gelmeye devam ediyor.

Dün 6 askerin girdiği çatışmada yaşamını yitirmesinin üzerine bu akşam da Milli Savunma Bakanlığı 6 askerin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Siyasilerden de birçok tepki geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı (CHP) Özgür Özel, "Bir kez daha kahrolduk" dedi.

"Dün aldığımız acı haberin ardından bugün bir kez daha kahrolduk. Pençe Kilit Operasyon bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan altı askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum."

Saadet Partisi Genel Başkanı Pençe-Kilit operasyonuna ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklama sonrasında sosyal medyadan tepki gösterdi.

"Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize sabırlar diliyorum. Rabbim sınırlarımızda teröre karşı mücadele eden tüm vatan evlatlarımızı bizlere bağışlasın."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 6 askerin daha Pençe-Kilit operasyonunda yaşamını yitirmesine tepki gösterdi. Taşçıer şunları belirtti:

"Bugün aldığımız haberle acımız daha da katlandı. Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde PKK terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit olan altı askerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm sevenlerine sabırlar, yaralı askerimize acil şifalar diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun."

İYİ Parti lideri Akşener de sosyal medyadan duygularını paylaştı. Akşener, tepkisini X hesabından şu not ile ifade etti:

"Dün akşam yüreğimize düşen ateşe, bugün bir kor daha eklendi ve maalesef bir acı haber daha aldık... Pençe-Kilit Harekâtı operasyon bölgesinde askerlerimize yapılan saldırıda, 6 kahraman Mehmetçiğimizi daha teröre şehit verdik... Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Evlatlarımızın ruhları şad, mekânları cennet olsun. Bugün, 85 milyon Türk milleti olarak yaralıyız. Ama yaramızı deşmeye çalışan hainlerin, heveslerini kursaklarında bırakmaya da kararlıyız! Duyması gereken kim varsa duysun: VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!"