Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 58'e yükseldi

Kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında olan Karadeniz Bölgesi'nde birçok ilde sel ve su baskınları oldu. Kastamonu, Sinop ve Bartın'da toplam 58 kişi hayatını kaybetti.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel nedeniyle...

Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 58'e yükseldi

Kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında olan Karadeniz Bölgesi'nde birçok ilde sel ve su baskınları oldu. Kastamonu, Sinop ve Bartın'da toplam 58 kişi hayatını kaybetti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel nedeniyle Kastamonu'da 48, Sinop'ta sekiz, Bartın'da bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Açıklamada, 8 kişinin de tedavilerine hastanelerde devam edildiği kaydedildi. Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta 2 bine yakın afetzedenin güvenli bölgelere tahliye edildiği de bildirildi.

SOYLU: EN UFAK MAHCUBİYET YAŞAMADIK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu Bozkurt’taki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Soylu, Kastamonu ve Sinop'ta şu an 77 kayıp ihbarı olduğunu söyledi.

Soylu'nun açıklamaları şöyle:

“Biz burada insanların yaralarını sarmak için çaba sarf ederken 'Ben nasıl bir dedikodu oluşturayım, bunu nasıl bir siyaset malzemesi yapayım' düşüncesinde olanlar var. Biz işimizi yapıyoruz. Buranın üzerinden siyaset yapmak şeytanla işbirliğidir. Ayıptır ya. Bırakın bizi bir çalışalım. Afet sonrası milletimize en ufak bir mahcubiyet yaşamadık.”

BOZKURT’TA YAPILAŞMAYA İZİN VERİLMEMELİYDİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sel felaketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şentop’un açıklamaları tepki çekti.

"Önce Öğrenci" oluşumu tarafından düzenlenen Üniversite Tercih Destek Programı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şentop, "Yapılaşmayla ilgili yeniden düşünmemiz lazım. Bozkurt'ta yaşanan şeyi görüyoruz. Ezine Çayı'nın etrafındaki alanlar hasar gördü, vefatlar orada görülüyor. Oradaki yapılaşmaya izin verilmemeliydi veya insanlar da orada yapılaşmayı düşünmemeliydi. 1-2 günlük perspektiflerle, 1-2 yıllık perspektiflerle bakarsak olmuyor. Bir dere yatağı belki 10 yıllarca sorun teşkil etmez ama 100 yılda bir kere oluyor ve bu şekilde vahim bir tabloyla karşılaşıyoruz" dedi.

Şentop, "100, 200 yıllık, geçmişi ve geleceği düşünerek planlamalar yapmamız lazım. Bunu acı bir şekilde gördük, görüyoruz. Ama inşallah bunlardan ders çıkararak yolumuza devam ederiz." diye de ekledi.

TAŞKIN YATAĞINA BİR HASTANE BİR STADYUM

Gazeteci Serhat Uçak, Bozkurt'ta bu ay taşkın yatağının kenarında Devlet Hastanesi ve Stadyum inşaatına başlandığını belirtti. Uçak “müjde”nin belediyenin web sitesinde duyurulduğunu söyleyerek belediyenin web sitesindeki görselleri paylaştı.

Öne Çıkanlar