"Selahattin Demirtaş, Ayhan Bilgen'in eş genel başkan olmasını engellemek için elinden geleni yaptı ve başardı"

"Selahattin Demirtaş, Ayhan Bilgen'in eş genel başkan olmasını engellemek için elinden geleni yaptı ve başardı"
Gazeteci Ruşen Çakır, SES Partisi Genel Başkanı ve eski HDP Milletvekili Ayhan Bilgen'in, eski HDP Eş Genel Başkanı ve Edirne cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş yüzünden partiden uzaklaştığını iddia etti.Ruşen Çakır,...

Gazeteci Ruşen Çakır, SES Partisi Genel Başkanı ve eski HDP Milletvekili Ayhan Bilgen'in, eski HDP Eş Genel Başkanı ve Edirne cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş yüzünden partiden uzaklaştığını iddia etti.

Ruşen Çakır, Medyascope YouTube programında kendisine gelen bir soru üzerine Ayhan Bilgen ve Selahattin Demirtaş arasındaki gerilimden bahsetti.

Çakır, "Birbirlerini benzetilmesi en zor isimler" diyerek Bilgen'in Demirtaş'ın müdahaleleri sonucunda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı olamadığını savundu.

Çakır'ın açıklamaları şöyle:

"Ayhan Bilgen'in yaptığı bambaşka bir şey. Kürt Hareketinin devamı gibi bir iddiayla girmedi. Ayhan Bilgen'in HDP'den soğumasının en önemli nedenlerinden biri Demirtaş'ın kendisiydi. Demirtaş cezaevine girdikten sonra Ayhan Bilgen'in eş genel başkan olma ihtimali vardı. Demirtaş bunu engellemek için elinden geleni yaptı ve başardı. Dolayısıyla o iki isim, birbirlerini benzetilmesi en zor isimler."