Sendikalaşma sürecinde işten çıkarılan Trendyol işçileri ters kelepçeyle gözaltına alındı

Sendikalaşma sürecinde işten çıkarılan Trendyol işçileri ters kelepçeyle gözaltına alındı
Gazete Pencere Haber MerkeziSendikalaştıkları için "küçülme" bahanesiyle işten atıldıklarını belirten Trendyol işçileri, 24 gündür haklarını geri almak için eylem yapıyor. Direnişin 24. gününde ters kelepçeyle gözaltına...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Sendikalaştıkları için "küçülme" bahanesiyle işten atıldıklarını belirten Trendyol işçileri, 24 gündür haklarını geri almak için eylem yapıyor. Direnişin 24. gününde ters kelepçeyle gözaltına alınan işçiler "Yine geleceğiz" dedi.

İşçiler, Trendyol'un en büyük deposu olan Esenyurt deposu önünde eylemlerine devam ediyor.

Depo işini iletişim işkolundaki 5 ayrı taşerona yaptıran Trendyol’un İstanbul Esenyurt’taki deposunda çalışan işçiler, kötü çalışma koşullarına karşı "iletişim" iş kolunda faaliyet gösteren PTT-SEN'de örgütlendi. Daha sonra küçülme bahanesiyle işten atılan işçiler, şirketin Esenyurt’taki deposu önünde eylem başlattı.

İşçiler, 24. gününde de Esenyurt deposu önünde eylemlerine devam etti. İşçilerin eylemine polis müdahalesi gerçekleşti. Aralarında Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası Genel Başkanı Neslihan Acar'ın da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Acar'ın kolu arbedede zarar gördü.

Gece saatlerinde serbest bırakılan işçiler, eylemlerine devam edecek.